Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Το σώμα μας, ο πολύτιμος λίθος του δημιουργού

Αγαπητά παιδιά, αχ! και να ξέρατε την δόξα που περιμένει το σώμα μας στην Βασιλεία των ουρανών ούτε μια τελίτσα με το στυλό δεν θα κάναμε επάνω του.
Κοιτάξτε το κάλλος, την ωραιότητα, την υπέρτατη ομορφιά των Αγίων. Χωρίς δερματικά σημάδια αλλά με κάποια άλλα σημάδια. Σημάδια ερωτικά από θυσία και πόνο για τον Χριστό , όχι σημάδια εγωισμού και μόδας του σύγχρονου κόσμου. Όχι σημάδια για να δείξω πρόχειρα μια φθαρτή ηδονική ομορφιά.
Αλλά σημάδια θυσίας, ερωτικές πληγές πόνου.

Οι Άγιοι δεν πόνεσαν και δέχτηκαν τα σημάδια του Χριστού για το χειροκρότημα του κόσμου. Ο πόνος των Αγίων ήταν ερωτική επιθυμία και θυσία για το αγαπημένο πρόσωπο του Χριστού ώστε να λάμψει η αγάπη τους για Εκείνον σε ολόκληρη την οικουμένη. Όχι με λόγια, αλλά με μια πραγματική θυσία.Με πράξη ζωής, δεν με νοιάζει ο θάνατος γιατί θέλω εσένα. Γιατί όποιος αγαπάει , αγαπάει και πονάει για τον άλλον μέχρι θανάτου.
Δεν φταίτε όμως εσείς…Σας είπανε ψέματα….
Ότι η ζωή είναι μέχρι τον τάφο και όλα εδώ τελειώνουν. Ότι το σώμα είναι ένα μέσο για απολαμβάνω καλύτερα τα πάθη και την ζωή. Ότι καθημερινά να με ενδιαφέρει πως θα φάω , θα πιώ και θα περάσω καλά. Σας είπαν ότι η ζωή είναι ένα παραμύθι και πρέπει να το περάσετε όσο απολαυστικά γίνεται. Ακόμα και για το σώμα, σας είπαν ότι μπορείς να ανέβεις και επαγγελματικά σκαλοπάτια αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά.
Σας είπαν ψέματα…. Πάμε να δούμε την αλήθεια….
Η ζωή δεν τελειώνει στο τάφο τότε αρχίζει, τότε ξεκινά η αιωνιότητα μέσα από αυτή την βιωματική προετοιμασία στο σκάμμα της εκκλησίας μέσα από την ασκητική της αγάπης.
Το Σώμα μας είναι Ναός του Αγίου Πνεύματος, είναι ένα διαμάντι που δεν πρέπει να το μουτζουρώνουμε αλλά να το γυαλίζουμε και να το λαμπρύνουμε με αρετές. Εξάλλου, είμαστε μέλη του σώματος του Χριστού, ας μην το ξεχνάμε.
Η ζωή δεν είναι να τρώω να πίνω και να περάνω καλά διότι σύμφωνα και με τον Μέγα Βασίλειο τέτοιες σκέψεις μόνο οι χοίροι μπορούν να έχουν.
Ζούμε για να αγαπήσουμε, να θυσιαστούμε, να καλλιεργήσουμε το βάπτισμα ώστε να φτάσουμε σε σημείο να γίνουμε ότι είναι ο Θεός κατά φύσιν , να γίνουμε εμείς κατά χάριν. Τα Χριστούγεννα ο Υιός και λόγος του Θεού έλαβε σώμα ! Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός!!! Τρομερή πρόσκληση και πρόκληση..για όλους μας.
Το σώμα παιδιά μου το τιμούμε λαμπρά το προστατεύουμε και το αγαπάμε. Με το σώμα αμαρτάνουμε αλλά και αγαπάμε ας επιλέξουμε το δεύτερο. Ήδη υπόκεινται στην φθορά και στο θάνατο ας μην κάνουμε αυτή την διαδικασία ταχύτερη (κάπνισμα , μέθη, καταχρήσεις, πλαστικές κλπ).
Μπορεί να παίρνεις αναβολικά για να δείξεις τα μπράτσα σου έτσι όμως δυσκολεύεις την άλλη να δει την καρδιά σου .Μπορεί να ντύνεσαι προκλητικά αποκαλύπτοντας περισσότερο το σώμα σου -γιατί είναι της μόδας η οποία μας μεθά και μας κάνει μαριονέτες- έτσι όμως καθοδηγείς τον άλλον να σε δει ως ηδονική σάρκα και όχι ως αγαπητική καρδιά. Να σε δει πολλές φορές ως αντικείμενο ηδονική χρήσης και όχι άνθρωπο που ζητάει πραγματική αγάπη. Να σηκωθείτε τελικά από το κρεβάτι της ηδονής με καρδιές ρημαγμένες γιατί τελικά οι καρδιές δεν ενώθηκαν και ράγισαν.
Η ομορφιά δεν λάμπει στο σκοτάδι του γλεντιού και της μέθης. Η ομορφιά ξεδιπλώνεται ακόμα και στην έκφραση της αδυναμίας. Ο άλλος είναι όμορφος παντού: όταν ξυπνά, όταν κλαίει, όταν στεναχωριέται, όταν γελάει. Γιατί εκεί η ομορφιά έχει την έκφραση της αλήθειας και όχι του στησίματος. - Σε αγαπω γιατί μου αρέσεις, σε αγαπώ γιατί είσαι εσύ - λέει ένα τραγούδι που ομολογεί μια αλήθεια με τεράστιο θεολογικό και οντολογικό βάθος.
Δείτε αγαπητά παιδιά την ζωή σας όχι από την φθηνή οπτική που κάποιοι σας έμαθαν , δείτε την ζωή από την οπτική των Αγίων. Τότε θα ζείτε τον παράδεισο από τώρα. Καλή προσπάθεια πάντα με την βοήθεια του θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...