Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Καπνίζετε; Τουλάχιστον Αποτοξινωθείτε… Αυτές Είναι Οι 7 Τροφές Που Καθαρίζουν Τους Πνεύμονες





Καπνίζετε; Τουλάχιστον Αποτοξινωθείτε… Αυτές Είναι Οι 7 Τροφές Που Καθαρίζουν Τους Πνεύμονες




Υγεία και Ομορφιά

Αδιαμφισβήτητα οι
πνεύμονες είναι από τα σημαντικότερα όργανα για τη λειτουργία του σώματος. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές και είναι ευνόητο πως επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.


Πολλοί δε από εμάς καπνίζουμε καθημερινά μη υπολογίζοντας το κόστος αυτής της κακής συνήθειας. Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, είναι γνωστές σε όλους μας, αλλά παρόλα αυτά επιμένουμε να καπνίζουμε. Yπάρχουν βέβαια, ορισμένες τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε κάπως τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία μας και συμβάλουν τόσο στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας όσο και στην ενίσχυσή του. Ας ρίξουμε μία ματιά παρακάτω…

1. Τα Σταυρανθή λαχανικά
Είναι λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Τέτοια είναι το Μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και άλλα…

2. Οι τροφές με καροτενοειδή
Τα καροτενοειδή βρίσκονται τόσο στα φρούτα και όσο και στα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

3. Οι τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα

Σύμφωνα με αποδεδειγμένες μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

4. Οι τροφές με φολικό οξύ
Τροφές όπως το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα παντζάρια και οι φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

5. Το σκόρδο
Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.



6. Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

7. Τα ρόδια
Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...