Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου

Σημεία μακριά από τον πολιτισμό που υπόσχονται μια διαφορετική εμπειρία ταξιδιού και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους αποφασίσουν να τα επισκεφθούν να ζήσουν για λίγο σαν ερημίτες. Φτιάχνουμε, λοιπόν, βαλίτσες με στόχο να φτάσουμε στα άκρα -του κόσμου- σύμφωνα με την Telegraph.


Το Νησί του Πάσχα perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Γνωστό για τα τεράστια μονολιθικά αγάλματα ονόματι moai που ανευρίσκονται στα εδάφη του, το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στον Ειρηνικό, έχει περίσσότερους από 2 χιλιάδες κατοίκους και το πιο κοντινό κατοικήσιμο μέρος είναι το Pitcairn, πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μακριά. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Mataveri, μάλιστα, αποτελεί το πιο απομακρυσμένο αεροδρόμιο, 2.600 χιλιόμετρα μακριά από οποιοδήποτε άλλο.


Νησιά Kerguelen perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Το αρχιπέλαγος αυτό στον Ινδικό Ωκεανό έχει κάτι παραπάνω από 100 κατοίκους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και απέχει 1.335 χιλιόμετρα από τον μικρό επιστημονικό σταθμό Alfred Faure στο Ile de la Possession. Όσον αφορά την πιο κοντινή κατοικημένη περιοχή, αυτή είναι η ακτή της Μαδαγασκάρης, 3.380 χιλιόμετρα μακριά.

Νησί Bouvet
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Είναι το πιο απομακρυσμένο και ακατοίκητο νησί της γης. Αυτή η νορβηγική κουκίδα βρίσκεται στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και η πιο κοντινή στεριά -επίσης άτυπη- είναι η Queen Maud Land στην Ανταρκτική, που απέχει 1600 χιλιόμετρα στο νότο. Η πιο κοντινή κατοικημένη γη είναι η Tristan da Cuhna, 2260 χιλιόμετρα μακριά και στη συνέχεια η Αφρική στα 2580 χιλιόμετρα μακριά.

Επιστημονικό σταθμός Amundsen-Scott
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Βρίσκεται στον Γεωγραφικό Νότιο Πόλο και αποτελεί ένα σταθμό από το Νοέμβριο του 1956. Έχει αερόστατο διάδρομο που λειτουργεί το καλοκαίρι και δρόμο από το νερό από το McMurdo, αλλά το χειμώνα οι επιστήμονες που βρίσκονται εκεί είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
Νησί Pitcairn
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Με μήκος 3 χιλιομέτρων και πλάτος 1,5 χιλιόμετρα, το νησί Pitcairn στην Ειρηνικό κατοικείται από 50 άτομα και η πιο κοντινή κατοικήσιμη τοποθεσία σε αυτό είναι η Ταϊτή στη Νότια Παλιναϊκή, 2172 χιλιόμετρα μακριά. Ο Άγγλος συγγραφέας, Ben Fogle, επιχείρησε να το επισκεφθεί το 2007 και πέρασε ένα μήνα στη θάλασσα μέχρι να φτάσει, ενώ όταν κατάφερε τελικά, αρνήθηκε από το μοναδικό αστυνομικό του νησιού και απεβίωσε 6 ώρες αργότερα.

Χονολουλού
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Η Χονολουλού, πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη κοινότητα της Χαβάης, είναι η πιο απομακρυσμένη πόλη του κόσμου, με πληθυσμό άνω των 500 χιλιάδων κατοίκων. Η πιο κοντινή πόλη ανάλογα μεγέθους ή μεγαλύτερης είναι η Σαν Φρανσίσκο, σε απόσταση περίπου 3.840 χιλιομέτρων.

Έρημος Gurbantünggüt
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Η αποστολή αυτή βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Xinjiang και απέχει από το βουνό όσο και από άλλα μέρη του πλανήτη, μετρώντας 2.574 χιλιόμετρα μακριά. Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο, άγονο και άγριο μέρος με αλμυρές λίμνες και σποραδικό πληθυσμό.

Koryak Okrug
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Αυτή η τεράστια περιοχή στα ανατολικά της Σιβηρίας μετρά 187.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μόλις 18.759 άτομα. Μεταξύ τους ζουν και πολλά αρκουδάκια και ελάφια, σε ένα μέρος το οποίο απέχει πολύ από το συνηθισμένο, τόσο λογικό όσο και μεταφορικά.

Νησί Foula
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου
Το νησί Foula φιλοξενεί 38 κατοίκους, κυρίως αγρότες, ήτοι περίπου 3 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, και αποτελεί το πιο μοναχικό μέρος της Βρετανίας, το πιο δυτικό από τα νησιά Shetland, στα βόρεια της Μεγάλης Βρετανίας. Σε αυτό μπορεί να φτάσει κανείς με το φέρι, ενώ έχει και ένα μικρό αεροδρόμιο που συνδέεται με το αεροδρόμιο Tingwall, αλλά λόγω των συχνών γεγονότων από καταρράκτες και καταρράκτες, πολλές φορές το νησί μπορεί να είναι αποσπασμένο για εβδομάδες. Το 1955 απομονώθηκε για 48 ημέρες, αλλά οι κάτοικοι του φαίνεται ότι κατάφεραν να πετύχουν.

Ittoqqortoormiit, Γροιλανδία
perierga.gr - Ταξίδι στα 10 πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμουΤο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου περιβάλλεται από πάγο και εκτός από το ότι είναι δύσκολο να προφητεύει κάποιος, είναι και μια από τις πιο βόρειες αποικίες της γης. Εκεί ζουν περίπου 450 άνθρωποι, που μοιράζονται τη γη με αρκουδάκια, φώκιες και μοσχοβόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...