Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ποιά είναι η φυσική ουσία, που θεραπεύει άμεσα τις λοιμώξεις του αναπνευστικού;




Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τον τελευταίο καιρό με την έξαρση των ιώσεων και της γρίπης, αναζητούν τρόπους να προλάβουν ή να απαλλαχθούν γρηγορότερα από τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος,αλλά και των λοιμώξεων που προκαλούνται στο αναπνευστικό. Η φύση κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που μπορεί να προσφέρει άμεσα όχι μόνο πρόληψη, αλλά και ανακούφιση. Η θαυματουργή αυτή ουσία, δεν είναι άλλη από την πρόπολη.


Τί είναι η πρόπολη
Η πρόπολη είναι ένα υλικό, μια κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, την οποία εμπλουτίζουν οι μέλισσες με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Είναι σπάνια διαθέσιμη σε καθαρή μορφή, ενώ μπορεί κάποιος να την βρει διαθέσιμη σε διαφορετικές μορφές (σπρέυ, σιρόπι κλπ) στα φαρμακεία.
Το καλύτερο γιατρικό για τη γρίπη, αλλά και για πολλές ακόμη ασθένειες.
 

Η πρόπολη δρα κατά των ιών και ειναι ισχυρό αντιβιοτικό και αντιπαρασιτικό. Περιέχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ουσίες, οι όποιες δρουν επιλεκτικά. Από τη μία επιτίθενται στα παθογόνα βακτήρια και τους τοξικούς μύκητες και από την άλλη δεν είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν επηρέάζει τη φυσική μικροχλωρίδα του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου και επίσης δεν παρουσιάζει παρενέργειες (εκτος απο σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να εμφανίζουν αλλεργια), ενώ η χρήση της ενισχύει την επίδραση των συνηθισμένων φαρμάκων. Η αντιφλεγμονώδης δράση της καλύπτει τις φλεγμονές της τραχείας και του λάρυγγα και για το λόγο αυτό μπορεί να προλάβει και να περιορίσει τη λοίμωξη στο ανώτερο αναπνευστικό, πριν επεκταθεί προς τους πνεύμονες και το κατώτερο αναπνευστικό.


Η πρόπολη χρησιμοποιείται :
- για πληγές ελκών και λοιμώξεων που προκαλούνται,
α) από ιούς (συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Η1Ν1 «των χοίρων», την κοινή γρίπη και το κοινό κρυολόγημα),
β) από μύκητες,γ) από βακτήρια (συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης), καθώς και
δ) από μονοκύτταρους οργανισμούς που ονομάζονται πρωτόζωα.
Η πρόπολη χρησιμοποιείται επίσης για τον καρκίνο της μύτης και του λαιμού, για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και για τη θεραπεία γαστρεντερικών προβλημάτων όπως λοίμωξη από ελικοβακρηρίδιο του πυλωρού, στο πεπτικό έλκος. Η πρόπολη χρησιμοποιείται επίσης ως αντιοξειδωτικός και αντι-φλεγμονώδης παράγοντας.


Οι άνθρωποι μερικές φορές χρησιμοποιούν την πρόπολη απευθείας στο δέρμα για τον καθαρισμό τραυμάτων, στον έρπη των γεννητικών οργάνων και στον κοινό έρπη, για πλύσεις στο στόμα με σκοπό την επιτάχυνση της επούλωσης μετά από χειρουργική στόματος, αλλά και για τη θεραπεία μικρών εγκαυμάτων.
Στην εμπόριο η πρόπολη χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε καλλυντικά.
Το θαυματουργό φάρμακο Ελλήνων, Ασσύριων και Αιγύπτιων
Η πρόπολη έχει μια μακρά ιστορία στην ιατρική από το 350 π.Χ. και την εποχή του Αριστοτέλη. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την πρόπολη για τα αποστήματα, οι Ασσύριοι για την επούλωση των πληγών και των όγκων και οι Αιγύπτιοι για την μουμιοποίηση.

**Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...