Υλικά για 4 άτομα
- 200 γραμμ. χοντρό κριθαράκι
- 1 φλιτζ. του καφέ ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 φλιτζ. του καφέ ψιλοκομμένο δυόσμο
- 5 – 6 φυλλαράκια λουίζα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 50 γραμμ. φέτα
- αλάτι και πιπέρι
Αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και την φέτα ψιλοκομμένη, ούτως ώστε να διαλυθεί εντελώς κατά το μαγείρεμα. Μαγειρεύετε περίπου για 10 λεπτά και μέχρι το κριθαράκι να αρχίσει να φουσκώνει και να απορροφά το νερό. Τότε ρίχνετε μέσα τη ντομάτα ψιλοκομμένη και τα βότανα, όλα μαζί.
Ανακατεύετε καλά, αφήνετε να βράσει το μίγμα ακόμα για λίγα λεπτά, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι μέσα στη κατσαρόλα για ακόμα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Το σερβίρετε ζεστό.
Tips
Η συνταγή προορίζεται για μακροχρόνιες δίαιτες, που πρέπει πότε – πότε να τρώμε τα αγαπημένα μας φαγητά χωρίς πολλές θερμίδες. Αν μη τι άλλο θα αισθανθείτε τη νοστιμιά του πολύτιμου ζυμαρικού και θα σας χορτάσουν τα πολύπλοκα αρώματα από τα βότανα.
του Ηλία Μαμαλάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου