"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".


ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2020 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2 ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Λόγοι Αγίων Πατέρων για τον Τίμιο ΣταυρόΟ Σταυρός επανέφερε την οικουμένη στην ευθεία οδό, αυτός εξεδίωξε την πλάνη, αυτός επανέφερε την αλήθεια, ο Σταυρός μετέβαλε τη γη σε ουρανό, αυτός έκανε τους ανθρώπους αγγέλους.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Όταν σφραγίζεσαι με τον Τίμιο Σταυρό να κρατάς ψηλά υπερήφανα το μέτωπο σου και να διατηρείς τη ψυχή σου ελεύθερη. Γνωρίζετε δε ποια είναι εκείνα, που δίνουν σ’ εμάς πραγματική ελευθερία.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Δεν πρέπει να σημειώνουμε τον Σταυρό απλά με τα δάκτυλα μας, αλλά προηγουμένως με μεγάλη πίστη να σημειώνουμε αυτόν στη σκέψη μας και την καρδιά μας, και κατόπιν να τον σημειώνουμε στο πρόσωπο μας.

Με τη δύναμη του Σταυρού έπαψαν πλέον οι δαίμονες να είναι φοβεροί και έγιναν ευκολοκαταφρόνητοι, δι’ αυτού ο θάνατος έπαψε να είναι θάνατος, αλλά ύπνος, με τη δύναμη του Σταυρού, όλα όσα μας πολεμούν έπεσαν στη γη και καταπατήθηκαν.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Όταν σφραγίζεσαι με το σημείο του Τιμίου Σταυρού, να έχεις μέσα στη σκέψη σου όλη τη σημασία του και σβήσε το θυμό σου και όλα τα άλλα πάθη, τα οποία δυνατό να σε κατέχουν.
Ο Σταυρός είναι σημείο της σωτηρίας και της ελευθερίας μας και της συγκαταβατικότητας του Κυρίου προς εμάς.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Με το γεγονός του Σταυρού καταργήθηκε κάθε ειδωλολατρία, και με το σημείο αυτό εκδιώκεται κάθε δαιμονική φαντασία, και μόνον ο Χριστός προσκυνάται και δι’ αυτού ο Πατήρ γνωρίζεται και οι αρνητές καταντροπιάζονται.
(Μέγας Αθανάσιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...