Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Κρυμμένη Ευλογία «Li Juhong»

Η Li Juhong, νεαρή γιατρός στη μακρινή Κίνα, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους της μικρής αγροτικής περιοχής, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της.
Δέχεται τους ασθενείς στο ιατρείο της ή τους επισκέπτεται κατ’ οίκον, σχεδόν χωρίς ωράριο, ανταποκρινόμενη πάντοτε με προθυμία στις ανάγκες τους.

Όπως η ίδια λέει, η δουλειά της αρχίζει συχνά από τις 6.00′ το πρωί και φθάνει μέχρι αργά το βράδυ, αφού οι ασθενείς της ζητούν τη βοήθειά της συχνά πριν φύγουν για την εργασία τους ή επιστρέφοντας αργά το βράδυ.

«Μα αυτό δεν είναι κάτι αξιομνημόνευτο», θα έλεγε κανείς. «Χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά για να δούμε πως μια γιατρός προσφέρει τις υπηρεσίες της;»
Όμως, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση. Η άσκηση του επαγγέλματός της κρύβει ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά και ξεχωριστές συγκινήσεις απ’ ότι συνήθως.
Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα της στέρησε για πάντα τα δυο της πόδια. Αυτό την έκανε να βιώσει μεγάλο πόνο, όπως η ίδια λέει, αλλά και της χάρισε το όνειρο της ζωής της που τώρα ζει ως ευτυχισμένη πραγματικότητα.
«Ο πόνος που έζησα», λέει η ίδια, «με έκανε να θέλω να βοηθήσω άλλους που πονούν».
Σήμερα χρησιμοποιεί τα χέρια της και δύο μικρά σκαμνάκια για να μπορεί να μετακινηθεί, ένα μικρό αμαξίδιο και κάποιες φορές και τη βοήθεια του συζύγου της για να φθάσει σε δύσβατες και ανώμαλες τοποθεσίες για να μπορέσει να ακανουφίσει τον πόνο των άλλων.
«Αισθάνομαι πολύ τυχερή και χαρούμενη», δηλώνει η ίδια, «γιατί μπορώ να κάνω αυτό που ονειρεύτηκα».
Ένας μεγάλος πόνος, που από κάποιους άλλους θα θεωρούνταν καταστροφή μιας ζωής, έγινε αιτία προσωπικής ευτυχίας αλλά και πηγή ανακούφισης και βοήθειας για τους ανθρώπους γύρω της.
Πολύ συχνά η αγάπη του Θεού επιτρέπει και στη δική μας ζωή μικρότερες δυσκολίες ή μεγαλύτερες δοκιμασίες.
Πόσες φορές στεκόμαστε μπροστά σ’ αυτές με σκοτισμένο το νου, παραλελυμένες τις δυνάμεις της ψυχής, με την αίσθηση ότι χάθηκαν όλα, δεν γίνεται τίποτε, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε…
Και όμως η γεμάτη σοφία και αγάπη φροντίδα του Θεού για τον καθένα μας αλλού θέλει να μας οδηγήσει.
Ξέρει Εκείνος τους πνευματικούς θησαυρούς, τις δυνάμεις και τα χαρίσματα που έχει κρύψει μέσα στον καθένα μας και μας δίνει δύνατή ώθηση να τα ανακαλύψουμε και να τα αξιοποιήσουμε.

Πόση ομορφη, δημιουργική και ευτυχισμένη θα γίνει η ζωή μας, όταν πίσω από κάθε δυσκολία και αντιξοότητα βλέπουμε ττην αγάπη του Θεού, που θέλει να μας ωθήσει ψηλότερα και ζητώντας ταπεινά και μ’ εμπιστοσύνη σ’Εκείνον τη Χάρη Του, μετατρέπουμε τη δυσκολία σε ευλογία για μας και για τους γύρω μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...