Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Χωριό απαγορεύει τις φωτογραφίες γιατί… είναι πολύ όμορφο!

perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!
Ένα ελβετικό χωριό έχει απαγορεύσει στους τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες καθώς όπως λένε το τοπίο είναι πολύ όμορφο για τα κοινωνικά μέσα. Οι κάτοικοι του Bergün / Bravuogn κοντά στο St Moritz πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες του φυσικού τοπίου είναι εκπληκτικές που θα κάνουν όσους τις δουν να αισθανθούν πολύ άσχημα που δεν είναι εκεί ή δεν μπορούν άμεσα να το επισκεφθούν. Οι ντόπιοι ψήφισαν νόμο στην τοπική συνέλευση του Δήμου που απαγορεύει τις φωτογραφίες και όποιος πιαστεί να φωτογραφίζει θα έχει πρόστιμο 5 ευρώ.


Μια δήλωση στην ιστοσελίδα του τουριστικού γραφείου Bergün εξηγεί ότι η απόφαση λήφθηκε επειδή οι ντόπιοι ανησυχούν για την ευτυχία των ανθρώπων που θα δουν τις εικόνες στο Facebook και το Instagram. Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι όμορφες φωτογραφίες των διακοπών στα κοινωνικά μέσα κάνουν τους υπόλοιπους δυστυχισμένους, επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να είναι εκεί. Ο δήμος Bergün / Bravuogn θέλει να το αποτρέψει αυτό”.
perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!
Αντ’ αυτού ελπίζουν ότι οι άνθρωποι θα έρθουν να δουν την πόλη με τα μάτια τους αντί να την θαυμάζουν μέσα από τα κοινωνικά μέσα. Μάλιστα, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα θα δοθούν για την προστασία του αλπικού περιβάλλοντος. Το γραφείο του τουρισμού έχει ήδη αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες από τις σελίδες του στο Facebook και στο Twitter, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα.
perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!perierga.gr - Χωριό απαγορεύει στους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...