"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Μη θυμώνεις με τους εχθρούς σου...

Μη θυμώνετε με όσους σας συμπεριφέρονται εχθρικά!

Μη θυμώνετε με εκείνους που σας κατηγορούν άδικα, με εκείνους που σας βρίζουν και σας κακολογούν!

Μη θυμώνετε και μην κρατάτε κακία σε όσους σας έχουν κάνει κακό!

Μη ζητάτε εκδίκηση από όσους σας έχουν βλάψει!

Μη θυμώνετε μαζί τους, αλλά να τους ευχαριστείτε, διότι, ίσως, όλοι αυτοί να σας βάλουν στον παράδεισο!

Μην λυπάστε για τον εαυτό σας και γιατί σας φέρονται άσχημα, να λυπάστε για τις ψυχές όλων εκείνων που σας κατηγορούν!

Κάθε αδικία ή κατηγορία που δέχεστε αδιαμαρτύρητα και σκέφτεστε «αν είναι θέλημα Θεού», είναι στεφάνι δόξης για την ψυχή σας! «Αγαπήστε τον εχθρό σας ωσάν τον αδερφό σας» μας δίδαξε ο Χριστός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...