"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".


ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2020 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2 ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Μερικές σκέψεις απ'την υποδοχή της εικόνας του Άξιον Εστίν στη Θεσ/νίκη

Μια φορά ο άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός έφτασε μέχρι τρίτου ουρανού. Ανεβαίνοντας με τον άγγελο, έψαχνε με τη ματιά του την Παναγία, αλλά δεν την έβλεπε πουθενά. Τότε ρωτάει τον άγγελο-οδηγό: "Πού είναι η Κυρία Θεοτόκος"; Και ο άγγελος του απάντησε: "Δεν είναι εδώ. Έχει κατέβει στη γη για να βοηθήσει τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη".
Η Παναγιά είναι δίπλα μας κάθε στιγμή! Το αντιλαμβανόμαστε αυτό; Το ζούμε; Άσχετα με το αν έχουμε σέμνωμα κάποια θαυματουργή εικόνα της κοντά μας ή όχι. Όμως, τι μεγάλη τιμή να σε επισκέπτεται στην πόλη σου. Η τόσο θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστίν βγήκε για δεύτερη φορά απ'το μόνιμο σπίτι της. Πόση χάρη...

Μια φορά, όσο ήμουν στη Θεσ/νίκη μόνιμα, είχα βγει στην παραλία για βόλτα και κοιτούσα τον ουρανό πάνω απ'τον Θερμαϊκό κόλπο και σκέφτηκα: "Εκεί ψηλά είσαι, Παναγιά μου, και μας προστατεύεις. Μας κοιτάς με τα αγιασμένα, γλυκά, μητρικά σου μάτια και εύχεσαι στο θεάνθρωπο Γιο σου για μας. Παρόλο που σε βρίζουμε. Παρόλο που σε καταριόμαστε, που σε λυπούμε, που σε στεναχωρούμε. Εσύ, ω Παναγιά μου, έχεις μια τόσο μεγάλη καρδιά. Και μια τόσο μεγάλη αγκαλιά. Μη μας ξεχνάς ποτέ".

Την εικόνα του Άξιον Εστίν την έχω προσκυνήσει κάποιες φορές όσο ήμουν στις Καρυές.  Όσοι άντρες πάνε στο Όρος είναι καλό να περάσουν και να την προσκυνήσουν. Όμως, τώρα που βγήκε απ'το μόνιμο σπίτι της είναι ευκαιρία μοναδική (κυρίως για τις γυναίκες) να την προσκυνήσουν. Να πάνε στην ιλαρή, θαυματουργή εικόνα της και να αφήσουν ένα δάκρυ προσευχής. Μια εκ βαθέων ικεσία.

Αλλά και αν δε μπορείς να πας στον άγ.Δημήτριο Θεσ/νίκης να την προσκυνήσεις, μη στεναχωριέσαι. Εκείνη βλέπει το ζήλο σου, την θέλησή σου και μπορεί να σε ελεήσει όπου και αν βρίσκεσαι. Είναι μια τόσο στοργική μάνα... Μπορεί να νιώσει τις δυσκολίες, τα προβλήματά σου. Τα δάκρυά σου... Και θα΄ρθει να σε πάρει στην σπλαχνική αγκαλιά της, να χαϊδέψει την ψυχούλα σου και να σου μεταδώσει θεϊκή παρηγοριά...

Γλυκιά μου Παναγιά, ελέησέ μας...

Από το blog "Αόρατη γωνιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...