"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Τι βγάζει;; Τι κερδίζει;;

provata-940x630


Ένας βασιλιάς πέρασε επίσημα από ένα έρημο λόγγο. Εκεί είδε ένα φτωχό άνθρωπο πού έβοσκε λίγες γίδες. Και απόρησε. Γιατί τον είδε ήρεμο και ειρηνικό.
Έρωτάει λοιπόν ο βασιλιάς:
-Πώς είσαι ήρεμος και ειρηνικός, ζώντας και δουλεύοντας σε τέτοια άγρια μέρη; Τί κερδίζεις από την δουλειά σου;
Απάντησε ο τσοπάνης:
-Ό,τι και συ με την δική σου, βασιλιά μου!

Απόρησε πάλι ο βασιλιάς. Και ζήτησε εξηγήσεις:
-Μά ξέρεις τι λές, καλέ μου άνθρωπε; Ξέρεις τι κερδίζω εγώ;
Απάντησε ο τσοπάνης:
-Το μεγαλύτερο πού μπορείς και συ, να κερδίσεις, βασιλιά μου, είναι να πας στόν παράδεισο· αν κάνεις έργα καλά. Γιατί, αν δέν φροντίζεις να κάνεις καλά έργα, θά πας και συ στήν κόλαση! Το ίδιο και εγώ με την δική μου δουλειά! Μπορείς να μου ειπείς τι περισσότερο μπορείς να κερδίσεις συ στήν ζωή σου από εμένα;
Τα λόγια του φτωχού τσοπάνη ξύπνησαν τον βασιλιά. Και τον έκαμαν να σκέπτεται πιό καλά.
Θα κάμουν τάχα και εμάς;

Πηγή: «Αγία Ζώνη», Περιοδική έκδοση Ιερού Ναού Αγίας Ζώνης, Αγίας Ζώνης 27Α, 113 52  Αθήνα, www.agiazoni.gr, αριθ. φυλ. 28, 4 Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...