Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συμβουλές για να πετύχουν οι αποφάσεις μας για τη νέα χρονιά – Ρούλας Τσουλέα.

LS010058

Αν και συνήθως λαμβάνονται με τις καλύτερες των προθέσεων, οι αποφάσεις για τη νέα χρονιά είθισται να είναι βραχύβιες – σαν τη δίαιτα που όλοι αρχίζουν «από Δευτέρα». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ειδικοί από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (ΑΡΑ) σκέφτηκαν να εκδώσουν μερικές συμβουλές που μπορεί να μας βοηθήσουν να τις τηρήσουμε.

* Αρχίστε με κάτι μικρό. Αν θέσετε μικρούς, εφικτούς στόχους στη διάρκεια του έτους, αντί για έναν τεράστιο την 1η Ιανουαρίου, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρετε, λέει η ψυχολόγος Λυν Φ. Μπάφκα. Αντί λοιπόν να αποφασίσετε να γυμνάζεστε κάθε μέρα, θέστε ως στόχο να περπατάτε τρεις φορές την εβδομάδα. Και αντί να αποφασίσετε ότι θα γίνετε… γκουρού της υγιεινής διατροφής, αρχίστε να τρώτε ένα φρούτο κάθε φορά που θέλετε ένα γλυκό.
* Μην βιάζεστε. Δεν μπορείτε ταυτοχρόνως να κόψετε το τσιγάρο, να αδυνατίσετε και να αρχίσετε την καθημερινή γυμναστική, ούτε θα τα καταφέρετε μέσα σε ένα βράδυ. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μία-μία τις ανθυγιεινές συνήθειές σας.
* Βρείτε παρέα. Αναζητήστε υποστήριξη σε ό,τι προσπαθείτε να επιτύχετε,μιλώντας για το στόχο σας στους δικούς σας ανθρώπους. Αν μάλιστα θέλουν να κάνουν το ίδιο με εσάς, τόσο το καλύτερο.
* Να κάνετε διάλειμμα. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, δύσκολα θα πετύχετε την τελειότητα. Αποδεχθείτε το αυτό και όταν «χαλάσετε» τη δίαιτα ή το πρόγραμμά σας, ξεπεράστε το και συνεχίστε την προσπάθεια.
* Ζητήστε εξειδικευμένη βοήθεια. Αν νιώθετε ότι μόνοι σας δύσκολα θα τα καταφέρετε, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό στην ψυχική υγεία. Ο ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη συμπεριφορά σας και να βρείτε τρόπους για να γίνετε αυτό που θέλετε να είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...