"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".


ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2020 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2 ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας! Να πράττουμε περισσότερο για την ψυχή μας και λιγότερο για το σώμα

Από το blog ¨παπαροκάδες¨...

Είναι θλιβερό να παρακολουθείς, καθημερινά, στις ειδήσεις, ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας επέλεξαν την αυτοκτονία με αφορμή την οικονομική κρίση. Επέλεξαν και δεν οδηγήθηκαν (όπως λένε οι περισσότεροι) γιατί πρόκειται για επιλογή! Αφορμή είναι η οικονομική κρίση γιατί αιτία είναι η πνευματική κρίση.
Όλος ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτόγνωρες βιοτικές δυσκολίες! Παρόλα αυτά, έχουν την ελευθερία της επιλογής, άλλοι συνεχίζουν ως έχουν, άλλοι παλεύουν για ότι καλύτερο μπορούν και άλλοι δίνουν τέλος στη ζωή τους. 

Ευθύνονται οι πολιτικοί που υποτάχθηκαν στα σχέδια ξένων συμφερόντων! Ευθύνονται οι μεγαλοτραπεζίτες και, οι επονομαζόμενες, αγορές που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν ολόκληρους λαούς είτε με πολέμους είτε προκαλώντας την αυτοχειρία τους!

Ευθύνονται όλοι αυτοί, μα πρώτοι ευθυνόμαστε εμείς! Εμείς που ξεχάσαμε και απομακρυνθήκαμε από τον Θεό. Εμείς που δεν αναγνωρίσαμε την πνευματική κρίση που ζούσαμε και υποταχθήκαμε στα υλικά πλούτη και στην καλοπέραση που όλοι οι παραπάνω μας προωθούσαν. Φταίμε γιατί επιλέξαμε για θεό μας τον «μαμωνά», το χρήμα, και αρνηθήκαμε τον Αληθινό Θεό! Φταίμε γιατί, επιζητήσαμε υλικό φθαρτό πλούτο και αψηφήσαμε τον αιώνιο πνευματικό.

Έτσι, όταν παρακολουθούμε γύρω μας να χάνουμε, σε μια στιγμή τα τόσα υλικά αγαθά που με κόπο αποκτήσαμε στη ζωή μας, απογοητευόμαστε κι απελπιζόμαστε. Αλλά όποιος κατέχει και πνευματικό πλούτο αντιλαμβάνεται, έστω και τώρα, την ματαιότητα του υλικού αυτού κόσμου, και εναποθέτει τις ελπίδες του στον μοναδικό ιατρό της ψυχής και του σώματος στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Αυτός μας κρατάει στην αγκαλιά Του και μας οδηγεί με ασφάλεια!

Όταν όμως, κάποιος είναι πνευματικά φτωχός, δεν έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει την ματαιότητα του παρόντος κόσμου και νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα και η αυτοκτονία φαντάζει η ιδανικότερη λύση!

Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας! Να πράττουμε περισσότερο για την ψυχή μας και λιγότερο για το σώμα!

Blogger


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...