ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Έξι τρωτά σημεία της παρουσίας στο διαδίκτυο: πώς να προστατευθείτε

Internet Security SystemΣτην εποχή μας, το internet αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως μαζί με τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει, έρχονται και τα προβλήματα και ένα από αυτά είναι η διαρροή προσωπικών μας πληροφοριών σε τρίτους. Σας παραθέτουμε λοιπόν 6 περιπτώσεις που είστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους online, χωρίς να το υποψιάζεστε, καθώς και πώς να προστατευτείτε.
1 Όταν χρησιμοποιούμε δημόσια Wi-Fi
Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi είναι εγγενώς μη ασφαλή. Επειδή ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίδιο δημόσιο hotspot, οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μέσω δημοσίου Wi-Fi θα μπορούσε να είναι ευάλωτη σε αδιάκριτα μάτια. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα που στέλνετε online ή οι κωδικοί πρόσβασης που εισάγετε θα μπορούσαν να υποκλαπούν από τρίτους, στο ίδιο δίκτυο.

Πώς να προστατευτείτε: Περιορίστε τη χρήση των δημόσιων Wi-Fi και ενημερωθείτε για τους κινδύνους που εμπλέκονται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα νόμιμο hotspot και να αποφύγετε τη χρήση ιστοσελίδων που παρέχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες ή τη χρήση προσωπικών σας email όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο σε δημόσια Wi-Fi.
2. Όταν δίνετε προσωπικές πληροφορίες μέσω e-mail
Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα επικοινωνίας. Είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε το email κατά την ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών, όπως κωδικούς πρόσβασης επειδή είναι βολικό, αλλά αυτό μπορεί να ενέχει κινδύνους. Ακόμα και αν είστε εντελώς σίγουρος ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής, δεν ξέρετε ότι του παραλήπτη είναι και αυτό σημαίνει ότι τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα θα μπορούσαν να βρεθούν σε κίνδυνο.
Πώς να προστατευτείτε: Μην περιλαμβάνετε τίποτα σημαντικές προσωπικές πληροφορίες σε ένα email. Όποτε είναι δυνατόν, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο προστασίας.
3. Όταν κάνετε απρόσεκτα post στα social media
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας αναδεικνύουν τη ζωή σας. Ωστόσο, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και τις ενέργειες των συνδέσεων σας, τα post αυτά μπορεί να φαίνονται σε λάθος ανθρώπους. Είναι δυνατόν να εκθέσετε ιδιωτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες σε εγκληματίες που μπορεί να διαρρήξουν το σπίτι σας ή να επιτεθούν στην ψηφιακή σας ταυτότητα.
Πώς να προστατευτείτε: Μην δημοσιεύετε οτιδήποτε στα social media και επιπλέον ελέγξτε διπλά όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε πιο ασφαλείς.
4. Όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες
Οι περισσότερες ιστοσελίδες αυτές τις μέρες να ζητούν για κάποιο είδος προσωπικών πληροφοριών, είτε αυτό είναι μια διεύθυνση email ή ακόμα και περισσότερα προσωπικά στοιχεία για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές. Αυτό δεν είναι εγγενώς επικίνδυνο – οι περισσότερες είναι στην πραγματικότητα πολύ αξιόπιστες – αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, τα προσωπικά σας στοιχεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αμφισβητήσιμους σκοπούς.
Πώς να προστατευτείτε: Να είστε ενήμεροι για τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε και για το πώς χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες σας. Οι περισσότερες νόμιμες ιστοσελίδες θα έχουν πολιτικές απορρήτου που εξηγούν πώς θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας στοιχεία.
5. Όταν χρησιμοποιείτε αδύναμους ή συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης.
Οι περίπλοκοι κωδικοί πρόσβασης είναι δύσκολοι, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν απλούστερες εναλλακτικές και έχουν την τάση να χρησιμοποιούν αυτούς τους απλούς κωδικούς πρόσβασης ξανά και ξανά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να αφήσει τα δεδομένα σας ευάλωτα σε επιθέσεις. Οι χάκερ μπορούν εύκολα να μαντέψουν απλούς κωδικούς πρόσβασης και από τη στιγμή που τους γνωρίζουν, μπορούν να τους εφαρμόσουν σε σελίδες σε όλο το Διαδίκτυο για να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση σε προσωπικούς σας λογαριασμούς.
Πώς να προστατευτείτε: Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης σας είναι ισχυροί, συνδυάζοντας κεφαλαία και μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε τοποθεσία και θυμηθείτε να τους αλλάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
6. Όταν αποδέχεστε πολιτικές απορρήτου, χωρίς να τις διαβάζετε
Οι περισσότερες online σελίδες θα σας πουν να δεχτείτε μια πολιτική προστασίας. Οι περισσότεροι χρήστες απλά κάνουν κλικ, χωρίς να τις διαβάζουν. Και ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν θα σας βλάψει, είναι μια μη ασφαλής πρακτική σε γενικές γραμμές.
Πώς να προστατευτείτε: Αγνοείστε τις πολιτικές απορρήτου και εξοικειωθείτε με το πώς διάφορες οργανώσεις παρακολουθούν τις δραστηριότητες και τις πληροφορίες σας online.
Πηγή: www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...