"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Οι άνθρωποι διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
στην κατηγορία αυτών που ποτέ δεν χρησιμοποιούν τους άλλους ως μέσα για τους σκοπούς τους και στην κατηγορία αυτών που χρησιμοποιούν τους άλλους , ως μέσα για τους σκοπούς τους.
Θα ανήκεις στην πρώτη κατηγορία αν αγαπάς την ειλικρίνεια, μισείς την υποκρισία και έχεις άμεση επαφή με τους άλλους, διαφορετικά θ' ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία.
Για να εκτιμήσεις πόσο σοβαρό είναι αυτό, να σκεφτείς ότι η ουσιαστική ιδιότητα του ανθρώπου, είναι αυτό ακριβώς, ότι δεν μπορεί κανείς να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον, διότι ο άνθρωπος είναι αυτοσκοπός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...