"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Τι συμβαίνει όταν κάθεται μια μύγα στο φαγητό μας;

miga-550x400_c

Τι συμβαίνει όταν κάθεται μια μύγα στο φαγητό μας;
Οι μύγες «φημίζονται» κυρίως για τον ενοχλητικό ήχο που κάνουν, όμως έχουν επίσης την… κακή συνήθεια να κάθονται επάνω στο φαγητό μας. Είναι ασφαλές να καταναλώσουμε το φαγητό μετά την επαφή με το δίπτερο έντομο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικιακή μύγα κουβαλά μικροοργανισμούς που μπορεί να μολύνουν το φαγητό μας, άρα και εμάς.
Οι μύγες τρώνε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους, από σαπισμένα φρούτα και ψίχουλα μέχρι σκουπίδια, περιττώματα και κουφάρια ζώων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μύγα δεν μπορεί να μασήσει, οπότε για να φάει απελευθερώνει –διαμέσου της προβοσκίδας που διαθέτει– επάνω στην τροφή της ένζυμα που τη διαλύουν και στη συνέχεια την ρουφά.
Δεν ευθύνονται όμως τα ένζυμα αυτά για τα μικρόβια που μεταφέρει η μύγα. Βακτήρια και ιοί προσκολλώνται στο σώμα και τα πόδια της μύγας και μπορεί να μεταφερθούν στις τροφές όταν το έντομο κάθεται επάνω σε αυτές. Ένα με δύο δευτερόλεπτα επαφής με το φαγητό είναι αρκετά για να μεταφερθούν οι βλαβεροί μικροοργανισμοί.
Ειδικά σε μειονεκτικές περιοχές του πλανήτη, οι μύγες μεταφέρουν κάθε είδους σοβαρές ασθένειες, όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής πυρετός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...