"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Το εγκεφαλικό προειδοποιεί – και προλαμβάνεται

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια τείνουν να γίνουν επιδημία, με τον αριθμό των νοσούντων να αυξάνεται εντυπωσιακά. Τα καλά νέα, είναι πως η έγκαιρη πρόγνωση και μεταφορά στο νοσοκομείο μπορεί να σώσει τη ζωή και να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες χρόνιων επιπλοκών.

Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί
Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμια Οργάνωση για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια:

* 1 στους 6 στον κόσμο θα υποστεί ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της ζωής του.
* Κάθε 6 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
* Κάθε 2 δευτερόλεπτα ένα άτομο προσβάλλεται από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
* 15 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο παθαίνουν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. 6 εκατομμύρια από αυτούς δεν επιζούν.
* Περίπου 30 εκατομμύρια άτομα έχουν υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο – στους περισσότερους από αυτούς απομένει κάποιας μορφής αναπηρία.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε το εγκεφαλικό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να μειώσουν ή να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να υποστούμε εγκεφαλικό. Ποια είναι αυτά; Να κάνουμε τακτικά αιματολογικές εξετάσεις, να ασκούμαστε τακτικά, να αποφεύγουμε την παχυσαρκία και να υιοθετήσουμε μια υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού.

Το εγκεφαλικό προειδοποιεί
Έχετε υπόψη σας αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια ενός αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και αν νιώσετε ένα από αυτά ή υποψιάζεστε πως συμβαίνει σε κάποιον καλέστε αμέσως το ασθενοφόρο.

• Ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία, ειδικά σε μία πλευρά του σώματος
• Ξαφνική δυσκολία στην ομιλία, ή στην κατανόηση ομιλίας
• Ξαφνική δυσκολία στην όραση από το ένα ή και από τα δύο μάτια, ή ξαφνική διπλωπία
• Ξαφνική δυσκολία στο περπάτημα, ή ξαφνικό χάσιμο ισορροπίας
• Ξαφνικός ίλιγγος
• Ξαφνικός αδικαιολόγητος ισχυρός πονοκέφαλος

Πηγή: Ενημερωτικό έντυπο της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων υπό την αιγίδα της World Stroke Organization. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...