"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Να μελετούμε καθημερινά τον Λόγο του Θεού

Οι Άγιες γραφές δεν μας δόθηκαν για να τις έχουμε σε βιβλία , αλλά  '' ἐν πλαξί καρδίαις σαρκίναις '' ( Β΄Κορινθ . γ΄, 3 ) , δηλ. για να τις χαράξουμε μέσα στις καρδιές , όπως χαράσσουν τις επιγραφές στα μάρμαρα... Και σας λέγω αυτά , όχι για να σας εμποδίσω να αποκτήσετε βιβλία , τουναντίον μάλιστα και σας συμβουλεύω γι`αυτό και εύχομαι με όλη μου την ψυχή να αποκτάτε διαρκώς. Επιθυμώ μόνον να γυρίζουν διαρκώς στην διάνοιά σας από τα βιβλία και τα γράμματα και τα νοήματα , για να καθίσταται έτσι αυτή καθαρή με το να δέχεται την έννοια των γραμμάτων. Εφ`όσον είναι βέβαιο , ότι ο διάβολος δεν πρόκειται να τολμήσει να εισέλθει στην οικία , στην οποία υπάρχει το Ευαγγέλιο , πολύ περισσότερο δεν θα μπορέσει ο δαίμων , ή κάθε είδους αμαρτία να αγγίξει καν την ψυχή , η  οποία έχει τέτοιου είδους αγιογραφικά νοήματα.
Αγίασε , λοιπόν , την ψυχή σου , αγίασε και το σώμα σου , με το να έχεις πάντοτε αυτά στην καρδιά σου και στη γλώσσα σου . ''

     ( Από την ΛΒ΄ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ευαγγελιστή Ιωάννη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...