"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Αυξάνει το ποσοστό των ψυχικών διαταραχών


       

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) το 250/ο του πληθυσμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει κάποια ψυχική διαταραχή ή κάποιες ήπιες ψυχικές διαταραχές. Το μεγάλο αυτό ποσοστό αντανακλά τη γενικότερη κρίση, πνευματική και οικονομική, πού περνά η σύγχρονη κοινωνία ως αποτέλεσμα της ευμάρειας  και του καταναλωτισμού.
          Η οικονομική κρίση, που όλοι παραδέχονται ότι είναι πρωτίστως κρίση αξιών, έχει ως αποτέλεσμα να «κλέβει» από τους ανθρώπους την ειρήνη, τη χαρά και την ηρεμία. Η εμφάνιση φοβιών, ανασφάλειας, καχυποψίας και άγχους απομονώνει τους ανθρώπους και κατά συνέπεια αποδομεί την κοινωνία.
          Έχουμε χρέος όλοι  απέναντι στα παιδιά μας, αλλά και στις νέες γενιές, να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μια ζωή ψυχικά ισορροπημένη, για την οποία η ευθύνη της διασφάλισης της ανήκει στον καθένα μας. Ας μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ψυχική μας ηρεμία στους άλλους.
          Αν ο καθένας μας πλησιάσει τον Θεό και ζήσει σύμφωνα με τον Νόμο Του, με αγάπη και συγχωρητικότητα, εντιμότητα, ταπείνωση και τις άλλες ευαγγελικές αρετές, ενισχυμένοι με τη χάρη των αγίων  μυστηρίων, τότε είμαστε σίγουροι, ότι η ανθρώπινη ψυχή θα βρει την πολυπόθητη ειρήνη και θα βιώνει τη χαρά της βασιλείας του Θεού στην επίγεια ζωή.

          «Αγία ΛΥΔΙΑ», τ. 507
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...