ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Μολυνθήκατε με malware; Μάθετε πώς να το αφαιρέσετε!

The word warning and mature businessman typing on keyboard against blue technology interface with binary code
Το malware έχει σχεδιαστεί για να μένει στη θέση του. 
Θα πρέπει να είστε σε θέση να απαλλαγείτε από τον κακόβουλο αυτό κώδικα με τα παρακάτω 
βήματα.
Πολλοί είναι εκείνοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν ένα «ιό», αλλά δεν έχουν τίποτα τέτοιο. Τα προβλήματά τους προκαλούνται από ελαττωματικό hardware, κακογραμμένο λογισμικό ή από δικά τους λάθη. Αλλά προβλήματα που περιλαμβάνουν υπερκατανάλωση RAM και μυστηριώδη απενεργοποίηση των προγραμμάτων ασφαλείας, σίγουρα κρύβουν κάτι κακόβουλο. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για την απομάκρυνσή τους.
Εκκίνηση σε Ασφαλή Λειτουργία

Πρώτα απ’ όλα, μην βασίζεστε στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Οι πιθανότητες να έχει παραβιαστεί είναι υψηλές.
Αντ’ αυτού, εκκινήστε τον υπολογιστή σας σε Safe Mode with Networking και τρέξτε τον cloud-based malware σαρωτή. Η Ασφαλής Λειτουργία μειώνει την πιθανότητα να μπορεί να παρέμβει το κακόβουλο λογισμικό.
Σαρώστε και καθαρίστε
Μόλις εισέλθετε στην Ασφαλή Λειτουργία, ξεκινήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης (browser) και το ESET on-line Scanner. Στη συνέχεια, δοκιμάστε το HouseCall της Trend Micro.
Χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό; Malware που έχει σχεδιαστεί για Windows δεν μπορεί να παίξει σε άλλο λειτουργικό σύστημα, οπότε προσπαθήστε να τρέξετε έναν malware cleaner με βάση τα Linux, εκκινώντας από ένα DVD ή μια μονάδα flash. Προσωπικά θα πρότεινα είτε το ESET SysRescue Live είτε το Kaspersky Rescue Disk 10.
malware eset
Το πρόγραμμα ESET SysRescue Live Windows δημιουργεί έναν Linux bootable δίσκο για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού
Μην ξεχνάτε ότι οι συγγραφείς των κακόβουλων προγραμμάτων είναι κακοί, αλλά σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι … ή τεμπέληδες. Θα χρησιμοποιήσουν ότι μπορείτε να φανταστείτε – θα μπορούσαν να εφεύρουν και νέους τρόπους – για να σας ξεγελάσουν ώστε να μείνουν στο PC σας!
Ξεκινήστε με ένα καθαρό slate
Κατ’ αρχάς, δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε εξωτερικά μέσα. Στη συνέχεια, καθαρίστε καλά το σκληρό δίσκο ή SSD σας. Το Darik’s Boot and Nuke κάνει καλή δουλειά στους σκληρούς δίσκους. Για έναν SSD, μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή της μονάδας για συγκεκριμένες οδηγίες. Πιθανότατα θα σας προτείνει τη λήψη ενός ειδικού προγράμματος.
Αν έχετε πάρει ένα image backup πριν από τη μόλυνση, κάντε restore από αυτό. Στη συνέχεια, αντιγράψτε τα αρχεία δεδομένων σας πίσω στην πρόσφατα restored μονάδα. Τέλος, ως μια τελική και έσχατη λύση, κατεβάσετε και προετοιμαστείτε για μια νέα εγκατάσταση των Windows!

Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...