"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Πως δεν θα καταστρέψετε τη μπαταρία του κινητού σας

Cell phone battery concept
Συνέχεια μιλάμε για τα smartphones αλλά υπάρχει ένα εξάρτημα τους που πολλές φορές παραμένει μυστήριο: Η μπαταρία. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις τελειώνει πιο γρήγορα; Γιατί ζεσταίνεται στη φόρτιση; Ποια είναι η διάρκεια ζωής της; Οι χρήστες πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα γιατί η απόδοση της μπαταρίας σε ένα κινητό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες!

Υπάρχουν κάποια tips για το πως να φορτίζεις σωστά το κινητό σου για να μην καταστραφεί η μπαταρία και για το πως μπορείς να ενισχύσεις την ζωή της. Ας δούμε ποια είναι αυτά:
  1. Χρησιμοποίησε τον φορτιστή που είχε το κινητό σου όταν το αγόρασες. Άλλοι φορτιστές μπορεί να το φορτίζουν πιο αργά ή και καθόλου ή και να καταστρέψουν την συσκευή και την μπαταρία σας.
  2. Υπάρχει η φήμη ότι όταν αγοράζετε ένα κινητό πρέπει να το φορτίζετε τέρμα και μετά να αφήσετε να αδειάσει εντελώς η μπαταρία. Αυτό δεν ισχύει! Δεν χρειάζεται να διδάξετε στο κινητό σας την χωρητικότητα της μπαταρίας με το να την πάτε από το γεμάτο στο εντελώς άδειο.
  3. Πρέπει να κρατάτε το κινητό σας δροσερό.Η ζέστη είναι εχθρός της μπαταρίας. Την αδειάζει πιο γρήγορα και είναι καταστροφική για την διάρκεια της ζωής της.
  4. Προσπάθησε να κρατάς την μπαταρία μισογεμάτη.Με το να την κρατάς πάνω από το 50% ενισχύεις την διάρκεια της ζωής της.
  5. Είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μικρές φορτίσεις κατά την διάρκεια της ημέρας παρά να περιμένετε να αδειάσει και να την φορτίσετε μια και καλή μέχρι τέρμα.
  6. Αν για κάποιο διάστημα πρέπει να αφήσετε το κινητό σας χωρίς να το χρησιμοποιήσετεείναι καλύτερο να το αφήσετε με την μπαταρία μισογεμάτη.
 Πηγή: secnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...