Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Πως δεν θα καταστρέψετε τη μπαταρία του κινητού σας

Cell phone battery concept
Συνέχεια μιλάμε για τα smartphones αλλά υπάρχει ένα εξάρτημα τους που πολλές φορές παραμένει μυστήριο: Η μπαταρία. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις τελειώνει πιο γρήγορα; Γιατί ζεσταίνεται στη φόρτιση; Ποια είναι η διάρκεια ζωής της; Οι χρήστες πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα γιατί η απόδοση της μπαταρίας σε ένα κινητό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες!

Υπάρχουν κάποια tips για το πως να φορτίζεις σωστά το κινητό σου για να μην καταστραφεί η μπαταρία και για το πως μπορείς να ενισχύσεις την ζωή της. Ας δούμε ποια είναι αυτά:
  1. Χρησιμοποίησε τον φορτιστή που είχε το κινητό σου όταν το αγόρασες. Άλλοι φορτιστές μπορεί να το φορτίζουν πιο αργά ή και καθόλου ή και να καταστρέψουν την συσκευή και την μπαταρία σας.
  2. Υπάρχει η φήμη ότι όταν αγοράζετε ένα κινητό πρέπει να το φορτίζετε τέρμα και μετά να αφήσετε να αδειάσει εντελώς η μπαταρία. Αυτό δεν ισχύει! Δεν χρειάζεται να διδάξετε στο κινητό σας την χωρητικότητα της μπαταρίας με το να την πάτε από το γεμάτο στο εντελώς άδειο.
  3. Πρέπει να κρατάτε το κινητό σας δροσερό.Η ζέστη είναι εχθρός της μπαταρίας. Την αδειάζει πιο γρήγορα και είναι καταστροφική για την διάρκεια της ζωής της.
  4. Προσπάθησε να κρατάς την μπαταρία μισογεμάτη.Με το να την κρατάς πάνω από το 50% ενισχύεις την διάρκεια της ζωής της.
  5. Είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μικρές φορτίσεις κατά την διάρκεια της ημέρας παρά να περιμένετε να αδειάσει και να την φορτίσετε μια και καλή μέχρι τέρμα.
  6. Αν για κάποιο διάστημα πρέπει να αφήσετε το κινητό σας χωρίς να το χρησιμοποιήσετεείναι καλύτερο να το αφήσετε με την μπαταρία μισογεμάτη.
 Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...