ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Υιέ μου, δος μοι σην καρδίαν!

https://2.bp.blogspot.com/-Lvk-YXPUqIw/V07kApwZyNI/AAAAAAAADK8/aEKu08kYnU4jzFlEGvIj7K_j9uh1a1A7ACLcB/s1600/9_n.jpg 

Κάποτε ένας ερημίτης μοναχός στεκόταν στην όχθη ενός ποταμού.
Εκεί τον συνάντησε κάποιος νέος και του είπε: "Γέροντα, θέλω να γίνω μαθητής σου!".
"Γιατί;" ρώτησε κάπως απότομα ο ερημίτης.
"Διότι θέλω να βρω τον Θεό!" απάντησε ο νεαρός.
Ο ερημίτης απροσδόκητα όρμησε πάνω του και τον άρπαξε. Με πολλή ορμή του βούτηξε το κεφάλι μέσα στο νερό του ποταμού και τον κράτησε περίπου ένα λεπτό, παρόλο που ο νεαρός χτυπιόταν και κλοτσούσε και προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό.
Όταν επιτέλους ο ερημίτης τον άφησε ελεύθερο να αναπνεύσει, ο νεαρός άρχισε να βήχει και να αναπνέει εναγώνια μέχρις ότου επανήλθε στη φυσιολογική αναπνοή, πολύ ταραγμένος και σοκαρισμένος από την ενέργεια του γέροντα.

Πέρασαν λίγα λεπτά κι όταν κάπως ηρέμησε ο νέος, τον ρώτησε ο ερημίτης: "Πες μου τι χρειαζόσουν με τόση λαχτάρα την ώρα που σε βούτηξα μέσα στο νερό;".
"Μα λίγο αέρα, Γέροντα!".
"Πολύ καλά! Πήγαινε λοιπόν στο σπίτι σου. Κι όταν αισθανθείς πως η λαχτάρα σου για τον Θεό είναι τόση όση ήταν προ ολίγου η λαχτάρα σου για τον αέρα, τότε να ξανάρθεις για να γίνεις μαθητής μου!".
"Υιέ μου, δώσε μου την καρδιά σου! Τίποτα λιγότερο!"
"Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ισχύος σου!"
Πού είναι λοιπόν αυτή η αγάπη; Και πώς περιμένουμε πρόοδο στον πνευματικό μας αγώνα, αν δεν την έχουμε;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...