"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Mr. Bully: Ο πιτσιρικάς που εξευτέλισε τους νταήδες του σχολείου του

Ένα παιδί θύμα του bullying που δεν υπέκυψε στη βία και γύρισε την επίθεση σαν μπούμερανγκ στους θύτες του. Ένα βίντεο που αξίζει να δείτε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Ένας πιτσιρικάς, θύμα ενδοσχολικής βίας, βρήκε τη δύναμη κι όχι απλά μίλησε για τις επιθέσεις που δεχόταν από τους συμμαθητές του, αλλά τους έδειξε πόσο πολύ πιο δυνατός είναι, απαντώντας με τη μουσική!

Οι Bars and Melody, γνωστοί και ως BAM, είναι δύο φίλοι, ο ράπερ Leondre Devries ("Bars") και ο τραγουδιστής Charlie Lenehan ("Melody"). Πήραν μέρος στο βρετανικό τηλεοπτικό show "Britain’s Got Taletn" το 2014 και πέρασαν κατευθείαν στα ημιτελικά, όταν ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, Simon Cowell, πάτησε το "χρυσό buzzer".
Τερμάτισαν τρίτοι στον διαγωνισμό, όμως την ημέρα που εμφανίστηκαν στο show έκαναν με το μήνυμά τους κριτές και κοινό να σηκωθούν όρθιοι, για να τους αποθεώσουν.

Ο Leondre λίγα λεπτά πριν την ερμηνεία του "Mr. Bully – Hopeful" είχε αποκαλύψει στην κάμερα, ότι δεχόταν επιθέσεις bullying στο Δημοτικό, επειδή είχε μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα του κι επειδή η μητέρα του δεν είχε μεγάλη οικονομική άνεση.
"Βοήθησέ με θεέ μου, νιώθω τόσο μόνος, είμαι μόνο ένα παιδί, δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα μόνος μου"…
"Πες μου Mr. Bully τι σου έχω κάνει; Ξέρεις ότι δεν έχω μπαμπά, ζω με τη μαμά μου".
"Δεν έχω λεφτά, παίρνεις όσα έχω.. κι όταν σου λέω δεν έχω, με χτυπάς. Κι όταν σε ρωτάω τι σου έχω κάνει, με χτυπάς πάλι"… είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού, που περιγράφει τις στιγμές που ζούσε ο Leondre στα χέρια των συμμαθητών του.
Για την ιστορία, ο μικρός κατάφερε μετά την εμφάνισή του να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και να κυκλοφορήσει αυτό κι άλλο ένα τραγούδι – μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας.
Δείτε το βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...