"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH:
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9 και ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμο παστίτσιο


Υλικά:
1 πακέτο πένες ή ριγκατόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μελιτζάνες
400γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 φλ. τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 1/2 κιλό πατάτες
1 κ.σ φυτικό βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Λίγο ξερό δυόσμο
φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους,τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό με μια κ.σ λάδι και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο,ρίχνουμε τις μελιτζάνες και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα γυρνάμε για λίγο στο τηγάνι να τσιγαριστούν.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια,αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη και τον δυόσμο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βράζουμε τις πατάτες,τις σουρώνουμε,τις αλατίζουμε και τις λιώνουμε με το πηρούνι ή στο μούλτι μαζί με την 1 κ.σ φυτικό βούτυρο.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μισά μακαρόνια,απο πάνω βάζουμε τα λαχανικά και μετα τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Τελος στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τον πουρέ,πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...