"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Τι σημαίνει τύχη;

       Πολλοί γύρω μας ακούμε να λένε: «καλή τύχη». Επικαλούνται τη τύχη και όλοι την κυνηγούν και θέλουν να γίνουν ευνοούμενοί της.
          Τι σημαίνουν όλα αυτά;

          Ο π. Ιωάννης, επ’ αυτού λέει τα εξής:
          Αυτά μου θυμίζουν μια γελοιογραφία με τον Καραγκιόζη, ο οποίος είναι ο κλασσικός τύπος του τεμπέλη, του καταφερτζή, του αεριτζή. Ήταν, λοιπόν, ξαπλωμένος  και η σύζυγός του Αγλαΐα του λέει: «Γιατί δεν σηκώνεσαι, βρε αχαΐρευτε, να πας να δουλέψεις»; Ο Καραγκιόζης απαντά: «Δε πάω στη δουλειά σήμερα, γιατί το ωροσκόπιό μου λέει ότι δεν θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την εργασία»!
          Λοιπόν, τύχη δεν υπάρχει καθόλου. Αυτά είναι εντελώς ανόητα πράγματα. Εφ’ όσον ο Θεός προνοεί ακόμη και για τα ελαχιστότερα των δημιουργημάτων Του, για τα ψάρια, για τα σκουλήκια, για τα φυτά, δεν θα προνοήσει πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο, ο οποίος είναι κατ’ εικόνα  και ομοίωσή Του; Ο άνθρωπος ο οποίος ζει κι εναποθέτει τον εαυτό του και πάσαν την μέριμνά του στα χέρια του Θεού, αυτός τα ξεπερνάει όλα εύκολα στη ζωή του. Ακόμη και στις δυσκολίες που θα του παρουσιασθούν, καταλαβαίνει ότι ο Θεός βρίσκεται κοντά του και του συμπαραστέκεται, δίνοντας λύσεις στα προβλήματά του. Όποιος δεν προσεγγίζει το Θεό, νομίζει ότι όλα κατευθύνονται από την τύχη και τα τοιαύτα. Όποιος ζει την πίστη στον Θεό, αυτός βλέπει ότι δεν υπάρχει τύχη πουθενά. Όποιος δεν ζει την πίστη, νομίζει ότι υπάρχει τύχη.


Μ. Μελινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...