"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".


ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2020 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2 ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Γιατί ξαφνικά συζητάμε για το bullying, την βία και τον εκφοβισμό;;;

του Ελληνορθόδοξου παλμού 
Αρχικά καταργούμε τα θρησκευτικά (που είναι το μοναδικό μάθημα για να διδάξει ηθικές αξίες στα παιδιά).
 
Έπειτα κατεβάζουμε τις εικόνες Του Χριστού (που είναι τα μοναδικά σύμβολα που σε εμπνέουν: αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη, σεμνότητα, σεβασμό κ.τ.λ.) από τις αίθουσες των σχολείων.
 
Μετά υποτιμούμε τους εκκλησιασμούς των μαθητών (που είναι η μοναδική στιγμή που θα ακούσουν λόγια αγάπης.)
 
Αργότερα αδιαφορούμε για την παραβατική συμπεριφορά και τις βωμολοχίες μεταξύ παιδιών, διότι αυτό είναι ελευθερία του λόγου και της έκφρασης......
Στη συνέχεια χλευάζουμε την Εκκλησία (ο μοναδικός θεσμός που καλλιεργεί αρετές) μπροστά στους μαθητές, για να το παίξουμε ''προοδευτικοί''
Και στο τέλος αναρωτιόμαστε με φιλοσοφικό και στοχαστικό ύφος:
Γιατί υπάρχει bullying στα σχολεία; γιατί; γιατί; γιατί; 
τι φταίει; τι φταίει; τι φταίει

Καλό Παράδεισο Βαγγέλη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...