"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10 και ΠΕΜΠΤΗ 19/10 ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Τι πρέπει να τρώω όταν παίρνω αντιβίωση

ti-prepei-na-troo-otan-pairno-antiviosi

Όταν κάποιος ξεκινάει να παίρνει μια αντιβίωση. πολλές φορές ο γιατρός του του λέει να τρώει καθημερινά γιαούρτι.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι στο έντερό μας κατοικούν ποικίλα βακτήρια τα οποία συμβιώνουν ειρηνικά με τον ανθρώπινο οργανισμό, παρέχοντάς του ποικίλα οφέλη. Τα βακτήρια αυτά αποτελούν τη λεγόμενη εντερική μικροχλωρίδα και η διατήρηση της ακεραιότητας της είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του πεπτικού μας σωλήνα και όχι μόνο.
Η αντιβίωση τώρα ναι μεν στρέφεται κατά των μικροβίων που θέλουμε να πολεμήσουμε, αλλά αρκετές φορές, παράλληλα, καταστρέφει και ένα σημαντικό αριθμό αυτών των ευεργετικών βακτηρίων της εντερικής μικροχλωρίδας. Αποτέλεσμα έντονα φουσκώματα, τοπικές φλεγμονές κ.α..
Το γιαούρτι αποτελεί το πιο πλούσιο σε ζωντανούς μικροοργανισμούς τρόφιμο της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να εφοδιάζει τον εντερικό σωλήνα με ευεργετικά βακτηριακά στελέχη, ενώ παράλληλα προωθεί τον πολλαπλασιασμό των ήδη υπαρχόντων και την αναστολή της ανάπτυξης παθογόνων. Ουσιαστικά, λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για τα βακτήρια του εντέρου προστατεύοντάς τα από τα αντιβιοτικά και προωθώντας τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εντέρου.
Ωστόσο, κάτι που δεν λαμβάνεται πολλές φορές υπόψη είναι το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός των λεγόμενων προβιοτικών του γιαουρτιού καταστρέφεται περνώντας από το περιβάλλον του στομάχου, με αποτέλεσμα να μην αναπληρώνεται επαρκώς η εντερική μας χλωρίδα. Για το λόγο αυτό πολλές φορές συστήνεται η παράλληλη λήψη κάποιου συμπληρώματος προβιοτικών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...