"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Οι «6 εντολές» για να μην πάθετε ποτέ καρκίνο

Αμερικανοί επιστήμονες εξέδωσαν πρόσφατα έναν οδηγό που περιλαμβάνει 6 συμβουλές σχετικά με το τι θα πρέπει να καταναλώνουμε και να αποφεύγουμε, ώστε να είμαστε προστατευμένοι από τον καρκίνο.
Οι έξι συμβουλές βασίζονται στην ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων από εκθέσεις του Παγκοσμίου Ταμείου Έρευνας του Καρκίνου (WCRF), του Αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας του Καρκίνου (AICR) και άλλες επιστημονικές πηγές.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι «6 εντολές» κατά του καρκίνου:
1) Το ασβέστιο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Ειδικά οι άνδρες θα πρέπει, λοιπόν, να περιορίσουν ή και να αποφεύγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Βέβαια, το ασβέστιο προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, πότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντικαθίσταται από φυτικό.
2) Η υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, όπως του στόματος, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Για το λόγο αυτό ο περιορισμός του είναι επιβεβλημένος.
3) Η υπερκατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του πρωκτού. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσο περισσότερο κρέας καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει.
4) Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του παχέος εντέρου, του μαστού, του παγκρέατος και του προστάτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ο ψήσιμο στο γκριλ, το τηγάνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα και στα κάρβουνα θα πρέπει να αποφεύγονται.
5) Τα προϊόντα σόγιας στην εφηβεία μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στην ενήλικη ζωή, αλλά και τον κίνδυνο υποτροπής του.
6) Οι ίνες και οι φυτοχημικές τους ουσίες των φρούτων μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πολλών τύπων καρκίνου, οπότε η κατανάλωσή τους είναι επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...