Στη σάλτσα για τα παντζάρια προσθέτουμε λίγη αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα μαζί με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Για να γίνει πιο ήπια η γεύση του σκόρδου, πριν το χρησιμοποιήσουμε, βυθίζουμε τις σκελίδες για αρκετή ώρα σε γάλα.
Για να παραμείνουν τα χρώματα των καρότων και του αρακά ζωηρά μετά τον βρασμό, προσθέτουμε στο νερό που βράζουν λίγη ζάχαρη.
Για να γίνει η ομελέτα μας πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι.
Η σπιτική πίτσα θα γίνει πιο νόστιμη και πιο τραγανή, αν στη ζύμη προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.
Αν στη μπεσαμέλ που προορίζεται για μουσακά ή παστίτσιο προσθέσουμε μία χούφτα τριμμένη σκληρή φέτα θα γίνει πεντανόστιμη.
Αν περιχύσουμε τα μανιτάρια που θα μαγειρέψουμε με μπύρα, και θα τους δώσουμε ζωντάνια και το φαγητό μας θα γίνει πιο νόστιμο.
Όταν τηγανίζουμε σνίτσελ, η φρυγανιά που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να είναι παλιά γιατί τα σνίτσελ μπορεί να έχουν άσχημη γεύση. Επίσης πρέπει να τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αν κάνουμε βραστό ή ψητό κρέας βάζουμε στην κατσαρόλα ένα ολόκληρο κρεμμύδι για ανώτερη γεύση και άρωμα.
Αν το φαγητό μας είναι αλμυρό, προσθέτουμε ένα κύβο ζάχαρης, ή μία πατάτα, ή μία φέτα ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου