Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μερικά Μικρά – Μυστικά για την κουζίνα.


Beu-okΣτη σάλτσα για τα παντζάρια προσθέτουμε λίγη αμυγδαλόψιχα ή καρυδόψιχα μαζί με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Beu-okΓια να γίνει πιο ήπια η γεύση του σκόρδου, πριν το χρησιμοποιήσουμε, βυθίζουμε τις σκελίδες για αρκετή ώρα σε γάλα.

Beu-okΓια να παραμείνουν τα χρώματα των καρότων και του αρακά ζωηρά μετά τον βρασμό, προσθέτουμε στο νερό που βράζουν λίγη ζάχαρη.
Beu-okΓια να γίνει η ομελέτα μας πιο αφράτη, όταν τη χτυπάμε προσθέτουμε λίγη σόδα από μπουκάλι.
Beu-okΗ σπιτική πίτσα θα γίνει πιο νόστιμη και πιο τραγανή, αν στη ζύμη προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.
Beu-okΑν στη μπεσαμέλ που προορίζεται για μουσακά ή παστίτσιο προσθέσουμε μία χούφτα τριμμένη σκληρή φέτα θα γίνει πεντανόστιμη.
Beu-okΑν περιχύσουμε τα μανιτάρια που θα μαγειρέψουμε με μπύρα, και θα τους δώσουμε ζωντάνια και το φαγητό μας θα γίνει πιο νόστιμο.
Beu-okΌταν τηγανίζουμε σνίτσελ, η φρυγανιά που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να είναι παλιά γιατί τα σνίτσελ μπορεί να έχουν άσχημη γεύση. Επίσης πρέπει να τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Beu-okΑν κάνουμε βραστό ή ψητό κρέας βάζουμε στην κατσαρόλα ένα ολόκληρο κρεμμύδι για ανώτερη γεύση και άρωμα.
Beu-okΑν το φαγητό μας είναι αλμυρό, προσθέτουμε ένα κύβο ζάχαρης, ή μία πατάτα, ή μία φέτα ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...