ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Η κρίση σκοτώνει τους Έλληνες! Πόσο αυξάνονται κατάθλιψη και αυτοκτονίες.

Στο μεγαλύτερο «δηλητήριο» για τους Έλληνες μετατρέπεται μέρα με τη μέρα η οικονομική κρίση μέσα από την οποία διέρχεται η χώρα μας...αφού δύο χρόνια μετά την πυροδότηση της πρωτόγνωρης ιστορικά ύφεσης, το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη, ενώ χιλιάδες ακόμη χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας των καρδιαγγειακών ή άλλων συγγενών με αυτά νοσημάτων. Διαβάστε τι προειδοποιούν οι ειδικοί.
Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Η γενικευμένη ανασφάλεια στα εργασιακά, το απρόβλεπτο μέλλον και τα ήδη μεγάλα συσσωρευμένα προβλήματα έχουν οδηγήσει 1,1 εκατομμύρια Ελληνίδες και 850.000 Έλληνες στην κατάθλιψη, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα δυστυχώς θα επιχειρήσουν κάποια στιγμή να θέσουν τέλος στη ζωή τους.
Σύμφωνα άλλωστε με μία πρόσφατα διεξαχθείσα έρευνα, περίπου ένα στα 20 άτομα αναφέρουν πως είχαν ένα επεισόδιο κατάθλιψης τον προηγούμενο χρόνο και 350.000 βιώνουν -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- τα σημάδια της νόσου.
«Η οικονομική κρίση αποτελεί στις μέρες μας την κύρια αιτία αύξησης των κρουσμάτων κατάθλιψης, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι το 2020, δε, όπως εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη σημαντικότερη αιτία ανικανότητας για εργασία» υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες, με αφορμή τη διεξαγωγή του 18ουΠανελλήνιου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας (18-20 Οκτωβρίου, Αθήνα) ο Καθηγητής Παθολογίας, Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη, κ. Σωτήρης Ράπτης και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου.

Δεν είναι ωστόσο μόνο η ψυχολογική κατάρρευση που ήλθε ως επακόλουθο της οικονομικής κρίσης, αλλά και η σωματική. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως τα καρδιαγγειακά νοσήματα πλέον ευθύνονται για το 40-45% των θανάτων στη χώρα μας, ενώ η συναφής πάθηση του σακχαρώδους διαβήτη έχει διαγνωσθεί σε 1.200.000 άτομα και έχει ήδη χτυπήσει ακόμη 250.000, χωρίς καν να το έχουν αντιληφθεί!

Ιδιαίτερη ανησυχία, πάντως, δεν προκαλούν μόνο οι παρόντες επιδημιολογικοί δείκτες, αλλά και οι επερχόμενοι. Κι αυτό διότι μπορεί οι μελέτες να «μαρτυρούν» πως το 12% του πληθυσμού έχει διαβήτη, αλλά οι προοπτικές για το μέλλον είναι ακόμη πιο ζοφερές, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως έως το 2025 ο συνολικός αριθμός των πασχόντων θα έχει φτάσει παγκοσμίως στα 600 εκατομμύρια άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...