"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Το πολύ καθισιό βλάπτει!

Τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ακόμη και θανάτου αυξάνει κατακόρυφα το παρατεταμένο καθισιό υπογραμμίζουν...Βρετανοί ερευνητές από τα πανεπιστήμια Λόουμποροου και Λέστερ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μέσω της πολύωρης οδήγησης και παρακολούθησης τηλεόρασης αλλά και της διαρκούς χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενισχύει την υιοθέτηση ενός καθιστικού τρόπου ζωής.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δηλώνουν σταθεροί στο ραντεβού τους με την καθημερινή γυμναστική. Οι ερευνητές τονίζουν πως, παρά το γεγονός ότι έστω και λίγη άσκηση μετά τη δουλειά είναι καλύτερη από το «λιώσιμο» στον καναπέ, το ότι εξακολουθούμε να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας καθιστοί σημαίνει ότι δεν απαλλασσόμαστε από τους κινδύνους που απειλούν την υγεία μας.


Σηκωθείτε από τις θέσεις σας

Οι επιστήμονες προχώρησαν σε μετα-ανάλυση 18 προηγούμενων μελετών στις οποίες είχαν συμμετάσχει περίπου 800.000 άτομα. Μελετώντας αναλυτικά τα στοιχεία της κάθε μελέτης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αδύνατο να προσδιορίσουν σε απόλυτους χρόνους το πόσο καθισιό βλάπτει.

Αυτό πάντως που φαινόταν ξεκάθαρα, σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, δρα Εμα Γουίλμοτ,ήταν το ότι εκείνοι που κάθονταν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζαν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων και θανάτου, συγκριτικά με όσους κινούνταν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Ένας εργαζόμενος ο οποίος κάθεται όλη μέρα στο γραφείο και πηγαίνει στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, σίγουρα θα έχει καλύτερη υγεία συγκριτικά με συναδέλφους του που πηγαίνουν σπίτι αμέσως μετά το γραφείο και κάθονται στην τηλεόραση» εξηγεί η ίδια. «Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει ανάλογα με το χρονικό διάστημα που αφιερώνει κανείς στο καθισιό. Συγκριτικά δηλαδή, ο κίνδυνος π.χ. για έναν σερβιτόρο που είναι όρθιος και κινείται όλη μέρα θα είναι πολύ μικρότερος» προσθέτει.

«Γενικά ο κόσμος πείθει τον εαυτό του ότι ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας 30 λεπτά γυμναστικής την ημέρα. Θα πρέπει όμως όλοι να σκεφτούν τι κάνουν και τις υπόλοιπες 23,5 ώρες» καταλήγει η ειδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...