"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Ο φτωχός ζητιάνος και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Κάποτε ένας απλός άνθρωπος,ένας ζητιάνος,ο Λεύκιος πλησίασε τον μεγάλο και ένδοξο βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρο και του ζήτησε ελεημοσύνη.
Εκείνος γύρισε, τον κοίταξε και του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει μια πόλη του βασιλείου του.
Γέλασε ο πτωχός άνθρωπος, νομίζοντας προφανώς ότι ο βασιλιάς αστεεύεται.

Αλλά τότε ο Μέγας Αλέξανδρος του είπε: Δεν αστειεύομαι Λεύκιε. Μη σκέπτεσαι ποιός είσαι εσύ που ζητάς, αλλά ποιός είναι αυτός που σου δίνει.
Όταν στεκόμαστε σε προσευχή, μη λησμονούμε ποτέ ποιός είναι αυτός στον οποιο με τα λόγια της προσευχής απευθυνόμαστε. Ώστε να μη φερόμαστε ασύνετα και επιπόλαια,αλλά να ζητούμε ανάλογα της δύναμης και του πλούτου του. Να ανεβάζουμε τα αιτήματά μας. Να ζητούμε πολλά, πάρα πολλά. Και μεγάλα, πολύ μεγάλα. Αυτό θέλει ο Θεός.

(από το βιβλίο του π.Αστερίου Χατζηνικολάου "Η κραυγή μου προς Σε ελθέτω")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...