Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Λεμόνι: ο κατακίτρινος και ξινός φίλος του οργανισμού.

Το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα εσπεριδοειδή στον κόσμο. Είναι απολύτως απαραίτητο για να ...νοστιμίζει τα φαγητά και πολύτιμο σε θρεπτικά συστατικά, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, B1, B3, B6, κάλιο, μαγνήσιο φώσφορο κ.α.
Το λεμόνι αποτελεί λοιπόν έναν καλό σύμμαχο για τον οργανισμό, αφού προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία:

Έχει αντιπυρετική και αντιβακτηριακή δράση. Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση διαφόρων ιών, λοιμώξεων και φλεγμονών.

Λόγω του καλίου που περιέχει, συντελεί στην μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Διαθέτει διουρητική δράση.

Όταν καταναλώνεται ως χυμός, συμβάλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην ανακούφιση από τον ‘ενοχλητικό’ λόξιγκα.

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικό σε τσιμπήματα (από έντομα, τσούχτρες κ.α.) και στις διάφορες πληγές που τυχόν υπάρχουν.

Η αιμοστατική του δράση, βοηθάει να σταματήσει πιο γρήγορα η αιμορραγία.

Επιπρόσθετα, ο χυμός λεμονιού φαίνεται ότι βοηθάει στη μείωση της τριχόπτωσης, από το τριχωτό της κεφαλής.

Τέλος, ο χυμός του λεμονιού αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή σε καρκίνους διαφόρων μορφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...