ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Τριχόπτωση: 6 κοινές αιτίες που την προκαλούν


Η απώλεια μαλλιών είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος χάνει περίπου 60 ως 100 τρίχες την ημέρα.
Η απώλεια τριχών κατά το βούρτσισμα μπορεί να οφείλεται σε κοινές αιτίες όπως οι εξής:
Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα

Ο συνδυασμός των τασιενεργών και θειικών που περιέχουν πολλά σαμπουάν και μαλακτικά, σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία που υφίστανται τα μαλλιά σας από τις βαφές, το στέγνωμα κλπ. μπορεί να τα κάνει εύθραυστα και να οδηγήσει στην απώλειά τους. Επιλέξτε ήπια καθαριστικά προϊόντα για τα μαλλιά σας, εμπλουτισμένα με φυτικά συστατικά χωρίς θειικά.
Στρες

Η γυροειδής αλωπεκία όπως λέγεται επιστημονικά η τριχόπτωση μπορεί να αποτελεί επίπτωση μιας δυνατής εμπειρίας, όπως ένα χειρουργείο, μια εγκυμοσύνη, η μεγάλη απώλεια βάρους ή μια περίοδος με πολύ στρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις το φαινόμενο είναι προσωρινό και τα μαλλιά επιστρέφουν στην φυσιολογική τους κατάσταση όταν το σώμα ξεπεράσει την υπερβολική πίεση.
Κακή διατροφή

Όπως το σώμα χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή με τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες για να παραμείνει υγιές, το ίδιο ζητούν και τα μαλλιά σας. Εάν σας λείπουν πρωτεΐνες, σίδηρος και μαγνήσιο, είναι πιθανότερο να έχετε τριχόπτωση. Προσθέστε στη διατροφή σας ελληνικό γιαούρτι, κοτόπουλο και καρύδια για να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Σκληρό νερό

Το σκληρό νερό έχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου και άλλων μεταλλικών στοιχείων. Αυτό έχει τις εξής επιπτώσεις: μειώνει την καθαριστική δύναμη του σαπουνιού, αφήνει υπολείμματα και κάνει τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα. Αν παρατηρείτε να δημιουργούνται άλατα στη μπανιέρα, αυτό αποτελεί ένδειξη της σκληρότητας του νερού. Χρησιμοποιείτε σαμπουάν με μηλίτη μία φορά την εβδομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων.
Διαταραχές του θυρεοειδούς

Τόσο ο υποθυρεοειδισμός (υπολειτουργία του θυρεοειδούς) όσο και ο υπερθυρεοειδισμός μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Ακολουθώντας όμως την κατάλληλη θεραπεία τα μαλλιά σας θα επανέλθουν. Εκτός από την απώλεια μαλλιών, άλλα κοινά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η κόπωση, η ξηροδερμία, η δυσκοιλιότητα και η μυϊκή αδυναμία, ενώ σε αυτά του υπερθυρεοειδισμού περιλαμβάνονται η ξαφνική απώλεια βάρους, η ταχυκαρδία και οι διαταραχές περιόδου.
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκώνΛόγω της ανισορροπίας των ορμονών, αυξάνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Άλλα σημάδια του συνδρόμου είναι η αύξηση βάρους, η ακμή, η απουσία περιόδων και η υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...