"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Copy κι ο Paste: Ένα animation για τη σχέση πατέρα – γιου

 Copy κι ο Paste: Ένα animation για τη σχέση πατέρα – γιου
Λένε πώς οι μητέρες έχουν πάντα μια πιο στενή και βαθιά σχέση με τους γιους τους, ενώ τα κορίτσια περισσότεροι αδυναμία στους πατεράδες τους.
Ίσως αν το κοιτάξεις καθαρά ψυχολογικά αυτό να ισχύει σε ένα βαθμό και υπάρχουν και πολλές αναλύσεις που το δικαιολογούν.


Υπάρχει όμως και μια πιο ιδιαίτερη σχέση, αυτή του πατέρα με το γιο και αντίστοιχα αυτή της μάνας με την κόρη, που δημιουργεί μοντέλα και πρότυπα. Μια σχέση θαυμασμού, μια σχέση copy – paste που αποτελεί ίσως τη βάση πάνω στην οποία το κάθε παιδί θα διαμορφώσει το δικό του χαρακτήρα, τρόπο σκέψης και ύφος για το υπόλοιπο της ζωής του.
Οι Daniel Martinez Lara και Rafa Cano Méndez, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό animation video, μέσα από το οποίο αναλύουν και παρουσιάζουν το πώς διαμορφώνεται η σχέση ενός πατέρα (του Copy) και του γιου του (του Paste), μέσα από μια πολυάσχολη και απαιτητική καθημερινότητα.
Ένας πατέρας που προσπαθεί να διδάξει στο γιο του το σωστό -όποιο και αν είναι αυτό- χρησιμοποιώντας παρόλα αυτά «λάθος» τρόπους.
Άραγε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μεταφέρεις στα παιδιά σου τα σωστά μηνύματα για την αξία και τη σημασία της ζωής;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...