"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Συμβουλές για να πετύχουν οι αποφάσεις μας για τη νέα χρονιά – Ρούλας Τσουλέα.

LS010058

Αν και συνήθως λαμβάνονται με τις καλύτερες των προθέσεων, οι αποφάσεις για τη νέα χρονιά είθισται να είναι βραχύβιες – σαν τη δίαιτα που όλοι αρχίζουν «από Δευτέρα». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ειδικοί από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (ΑΡΑ) σκέφτηκαν να εκδώσουν μερικές συμβουλές που μπορεί να μας βοηθήσουν να τις τηρήσουμε.

* Αρχίστε με κάτι μικρό. Αν θέσετε μικρούς, εφικτούς στόχους στη διάρκεια του έτους, αντί για έναν τεράστιο την 1η Ιανουαρίου, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρετε, λέει η ψυχολόγος Λυν Φ. Μπάφκα. Αντί λοιπόν να αποφασίσετε να γυμνάζεστε κάθε μέρα, θέστε ως στόχο να περπατάτε τρεις φορές την εβδομάδα. Και αντί να αποφασίσετε ότι θα γίνετε… γκουρού της υγιεινής διατροφής, αρχίστε να τρώτε ένα φρούτο κάθε φορά που θέλετε ένα γλυκό.
* Μην βιάζεστε. Δεν μπορείτε ταυτοχρόνως να κόψετε το τσιγάρο, να αδυνατίσετε και να αρχίσετε την καθημερινή γυμναστική, ούτε θα τα καταφέρετε μέσα σε ένα βράδυ. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μία-μία τις ανθυγιεινές συνήθειές σας.
* Βρείτε παρέα. Αναζητήστε υποστήριξη σε ό,τι προσπαθείτε να επιτύχετε,μιλώντας για το στόχο σας στους δικούς σας ανθρώπους. Αν μάλιστα θέλουν να κάνουν το ίδιο με εσάς, τόσο το καλύτερο.
* Να κάνετε διάλειμμα. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, δύσκολα θα πετύχετε την τελειότητα. Αποδεχθείτε το αυτό και όταν «χαλάσετε» τη δίαιτα ή το πρόγραμμά σας, ξεπεράστε το και συνεχίστε την προσπάθεια.
* Ζητήστε εξειδικευμένη βοήθεια. Αν νιώθετε ότι μόνοι σας δύσκολα θα τα καταφέρετε, ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό στην ψυχική υγεία. Ο ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη συμπεριφορά σας και να βρείτε τρόπους για να γίνετε αυτό που θέλετε να είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...