"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Το τριαντάφυλλο, Gerson LuizΈνα τριαντάφυλλο λαχταρούσε τη συντροφιά των μελισσών, αλλά καμιά δεν το πλησίαζε.
Το τριαντάφυλλο περίμενε και ονειρευόταν. Όταν αισθανόταν  τη μοναξιά να το τυλίγει, φανταζόταν τον κήπο γεμάτο μέλισσες και αυτές να  έρχονταν να του  δώσουν  ένα φιλί. Έτσι κατάφερνε να αντιστέκεται  μέχρι την επόμενη μέρα και να κρατάει τα πέταλά του ανοιχτά.

«Δεν κουράστηκες να περιμένεις;» το ρώτησε ένα άλλο τριαντάφυλλο.
«Όχι. Αλλά πρέπει να αγωνίζομαι»
«Γιατί;»
«Διότι αν δεν κρατήσω τα πέταλά μου, θα μαραθώ!»
(Απόδοση από τα Αγγλικά: Αθανάσιος Αστ.Γκάτζιος)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...