ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Όταν η φύση έχει κέφια

Στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε ένας Ολλανδός φωτογράφος στη χερσόνησο Καμτσάτκα, που χωρίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό από Οχοτσκική Θάλασσα, στην ανατολική Ρωσία.
Επιχειρώντας να απαθανατίσει με τον φακό του τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Κλουτσέφσκαγια Σόπκα, ο φωτογράφος Τόμας Βαν Ντερ Βέιντεν κατέγραψε ένα σπάνιο πλάνο, καθώς την ίδια στιγμή έκανε την εμφάνισή του στον ορίζοντα ένας μετεωρίτης.


Η μαγική στιγμή, όπως τη χαρακτήρισε ο φωτογράφος, ολοκληρώθηκε όταν ο Βαν Ντερ Βέιντεν διαπίστωσε πως, τόσο η έκρηξη του ηφαιστείου, όσο και ο φωτεινός μετεωρίτης, καθρεφτίζονταν στη λίμνη, στις όχθες της οποίας είχε κατασκηνώσει ο ίδιος, μαζί με άλλους συναδέλφους του.
Όπως τόνισε ο Βαν Ντερ Βέιντεν μιλώντας στον ιστότοπο PetaPixel, οι συνθήκες ήταν ιδανικές, καθώς και ο ουρανός εκείνη την ημέρα ήταν καθαρός.
Περιγράφοντας την εμπειρία του στο Bored Panda, ο φωτογράφος δήλωσε απίστευτα τυχερός που έγινε μάρτυρας μιας τέτοιας στιγμής που η φύση είχε… κέφια.
Τα ηφαίστεια της Καμτσάκα περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Ο ποταμός Καμτσάτκα και η κοιλάδα γύρω από αυτόν, περιτριγυρίζονται από μια ηφαιστειακή ζώνη που περιλαμβάνει περίπου 160 ηφαίστεια, 29 εκ των οποίων ενεργά.
Με ύψος 4.750 μέτρων, το Κλουτσέφσκαγια είναι το ψηλότερο ηφαίστειο της χερσονήσου, αλλά και το πιο ενεργό στο βόρειο ημισφαίριο.
Πάντως, ακόμα πιο εντυπωσιακό έχει χαρακτηριστεί το ηφαίστειο Κρονότσκι, λόγω του συμμετρικού, κωνικού του σχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...