ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

3 Έξυπνοι Τρόποι για να Αυξήσετε την Απόδοση των Θερμαντικών σας Σωμάτων

1
  • Συνδυάστε την τεχνολογία με οικονομία και ζεσταθείτε χωρίς… απώλειες!
  • Χρησιμοποιείστε συνδυαστικά τις προτάσεις αυτές και κρατήστε τις τσέπες σας γεμάτες.
  • Ρυθμίζετε πάντα τον θερμοστάτη σε μια μόνιμη θερμοκρασία έτσι ώστε να κάνετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμων.
Για το χειμώνα που σιγά-σιγά δείχνει τις άγριες διαθέσεις του δείτε πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για να κάνετε τα θερμαντικά σώματα να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους κι ακόμη περισσότερο.

Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που για να τα αποκτήσετε κοστίζουν ελάχιστα μπροστά όμως στην οικονομία που θα κάνουν στην τσέπη σας δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Θερμοστατικές Κεφαλές: Τοποθετείστε θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε θερμαντικό σώμα του σπιτιού σας έτσι ώστε να διαχειρίζεστε κάθε σώμα χωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δωματίου. Αν για παράδειγμα ένας χώρος του σπιτιού χρησιμοποιείται λιγότερο από κάποιους άλλους δεν χρειάζεται το σώμα που βρίσκεται στο δωμάτιο αυτό να λειτουργεί στην ίδια θερμοκρασία με εκείνο ενός  χώρου που χρησιμοποιείται περισσότερο.
Με την αυτονομία σε κάθε θερμαντικό σώμα θα καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά τα έξοδα του πετρελαίου σε ιδιαίτερα σημαντικό βαθμό. Τις θερμοστατικές συσκευές θα τις βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικά εξαρτήματα.
2
Οι τιμές των θερμαντικών κεφαλών ξεκινούν από τα 3€ και διατίθενται στο εμπόριο με αναλογικό και ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας.
Ενισχυτές Θερμότητας: Οι ενισχυτές θερμότητας είναι συσκευές που τοποθετούνται πάνω στα θερμαντικά σώματα και είναι σχεδιασμένες να απορροφούν το θερμό αέρα που βγαίνει από τα σώματα και να τον διαχέουν ομοιόμορφα σε όλο το χώρο του δωματίου που βρίσκονται αποτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη συσσώρευση της ζέστης μόνο στην οροφή, όπως συνήθως γίνεται.
Παράλληλα, με τη χρήση τους επιτυγχάνεται η μείωση του χρόνου που χρειάζεται ένας χώρος για να ζεσταθεί μέχρι και πέντε φορές γρηγορότερα καθώς μετατρέπουν τα θερμαντικά σας σώματα σε αερόθερμα. Τις συσκευές αυτές θα τις βρείτε σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών αλλά και στο διαδίκτυο.
3
Οι ενισχυτές θερμότητας μετατρέπουν τα σώματα καλοριφέρ σε αερόθερμα.
Ανακλαστήρες θερμότητας: Τοποθετήστε στο πίσω μέρος των θερμαντικών σας σωμάτων ανακλαστήρες θερμότητας για να κερδίσετε, μέσω της ανάκλασης, τη θερμοκρασία που διαφεύγει από την πίσω πλευρά των σωμάτων και που στην ουσία καταχράται αδίκως ο τοίχος πάνω στον οποίο βρίσκεται το θερμαντικό σας σώμα.
Ανακλαστήρες θερμότητας υπάρχουν στο εμπόριο σε διάφορες μορφές υλικού παραγωγής όπως αυτά των φύλλων αλουμινίου ή μελαμίνης, λείας επιφάνειας ή με πτερύγια, αλλά και άλλων εύκαμπτων και συνθετικών υλικών όπως αντίστοιχα αυτά της ηλιοπροστασίας των παρμπρίζ των αυτοκινήτων.
4
Πολύ οικονομική λύση έκτακτης ανάγκης είναι να τυλίξετε ένα χαρτόνι, στις διαστάσεις του θερμαντικού σας σώματος, με αλουμινόχαρτο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε εδώ.
Συμβουλή για το τέλος: Αν η οικονομική σας κατάσταση σας επιτρέπει να αλλάξετε τα παλιά σας θερμαντικά σώματα με αυτά νέας τεχνολογίας τότε μη διστάσετε να το κάνετε καθώς όσο και να σας κοστίσει η αλλαγή αυτή, η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αφού τα σώματα νέας τεχνολογίας είναι σχεδιασμένα για καλύτερη λειτουργία των σωμάτων, με μεγαλύτερη απόδοση και έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...