ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Συγχώρα και προχώρα!

Τώρα μέσα στο φως της Ανάστασης,

τώρα παίρνοντας δύναμη απ’ τον Αναστημένο Κύριο Νικητή,
τώρα ακολουθώντας τα ίχνη Του,
«Πάντας βάσταζε»!
Δηλαδή, όλους να τους συγχωρείς, να τους χωράς στην καρδιά σου.
Όλους να τους αντέχεις στην ώρα της γκρίνιας τους. Όλους να τους ανέχεσαι στις δυσκολίες του χαρακτήρα τους, στις ιδιοτροπίες της συμπεριφοράς τους.
Δύσκολο, λες… Το ξέρω, δύσκολο…  μα θα το ξαναπώ… πρώτα για μένα κι αν θες, πάμε μαζί!
«Πάντας βάσταζε»!
Που θα πει: να χαμογελάς σ’ αυτόν που σε προσπέρασε. Να δίνεις τόπο στην οργή.
Να μην απαντάς με το ίδιο νόμισμα, εκδικητικά σ’ αυτόν που σε λύπησε ή σε αδίκησε.
Έτσι μόνον θα μπορείς να ζητάς και οι άλλοι να παραβλέπουν, να σβήνουν, να ξεχνούν τα δικά σου λάθη.
Έτσι μόνο θα μπορείς να περιμένεις να βαστάζουν και εσένα οι άλλοι την ώρα της αντίδρασης, του κόπου, της πτώσης.
«Πάντας βάσταζε»! τώρα την Ανάσταση!
Δηλαδή, μην περιμένεις  να σου συμπαρασταθούν για να δώσεις εσύ χέρι βοήθειας.
Μη μετράς αυτό που πήρες για να δώσεις το ίσο. Δίνε απλόχερα κι από καρδιάς, δίχως μετρήματα ανθρώπινα και τότε θα θησαυρίζεις το δίχως άλλο στον Ουρανό.
Κι  εκείνες οι καταθέσεις δε χάνονται ποτέ!

Τώρα, μέσα στο φως , στη  Χάρη, στη Δύναμη και στη  Χαρά της Ανάστασης κοίταξε τα σημάδια της Αγάπης του Αναστημένου Λυτρωτή μας και τόλμησε να ξεπεράσεις τα στενόκαρδα ανθρώπινα μέτρα.
Αγάπα και συγχώρα. Συγχώρα όλους και προχώρα!
ε.π.

Πηγή: Προς τη Νίκη
MHNIAIO
ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ
 ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ”
Έτος 54ο
Τεύχος 771

Μάιος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...