ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Πώς να σταματήστε το κάπνισμα

σταματιστε-το-καπνισμα

 ΠΙΝΕΤΕ ΝΕΡΟ

Βοηθά στην ταχύτερη απομάκρυνση της νικοτίνης και άλλων χημικών από το στόμα σας. Προσφέρει, επίσης, ικανοποίηση στη στοματική κοιλότητα για αρκετό χρονικό διάστημα. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε καλαμάκι ίδιας διαμέτρου με το τσιγάρο.

  • ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ
Είναι πολύ υγιές αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δε χρησιμοποιούν πλήρως τους πνεύμονές τους. Πάρτε 10 βαθιές αναπνοές και κρατήστε την τελευταία ενώ ανάβετε ένα σπίρτο. Εκπνεύστε αργά και φυσήξτε το σπίρτο. Κάντε ένα Διάλειμμα για Βαθιά Αναπνοήαντί για διάλειμμα για τσιγάρο.
  • ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΤΕ ΤΟ
Κάθε μέρα, καθυστερήστε να ανάψετε το πρώτο σας τσιγάρο κατά μια ώρα. Μετά το πρώτο τσιγάρο, όταν σας έρθει η επιθυμία να ανάψετε το επόμενο, καθυστερήστε το για ακόμα μισή ώρα. Ως καπνιστής δε μπορούσατε να ελέξετε τη συνήθειά σας – καπνίζατε όταν το σώμα σας αναζητούσε νικοτίνη. Τώρα, καθυστερώντας το άναμμα του τσιγάρου, έχετε το πάνω χέρι, έχετε τον έλεγχο να πείτε ΟΧΙ.
  • ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
Μην καπνίσετε αμέσως μόλις σας έρθει η επιθυμία. Περιμένετε αρκετά λεπτά (δείτε την παραπάνω ενώτητα (Καθυστερήστε το) και στο διάστημα αυτό, κάντε κάτι άλλο ή μιλήστε σε κάποιον.. Πρέπει να βγείτε από την κατάσταση που σας κάνει να θέλετε να καπνίσετε. Για παράδειγμα, εάν καπνίζετε μετά το φαγητό, πλύνετε τα πιάτα η΄πηγαίνετε μια βόλτα. Αλλάξτε τις συνήθειές σας!
  • ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ
Σταματήστε το κάπνισμα και το σώμα σας θα αρχίσει να επιδιορθώνει σχεδόν αμέσως τις βλάβες που έχει υποστεί, ξεκινώντας μια σειρά ευεργετικών αλλαγών, οι οποίες θα συνεχιστούν για χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...