ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Διατηρήστε φρέσκα τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά με 8 απλούς τρόπους

frouta-660

Η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο διατηρούμε τα τρόφιμα. Ωστόσο με μερικές απλές λύσεις, μπορούμε να κρατήσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού φρέσκα και δροσερά για περισσότερο καιρό.

Ακολουθούν 8 ιδέες, για το πώς να διατηρήσετε φρέσκα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται ευρέως το καλοκαίρι, ανάλογα με τις διαφορετικές ιδιότητες του καθενός.
Μπρόκολο – Μαρούλι – Σέλινο
Τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο πριν τα βάλετε στο ψυγείο. Το σέλινο θα μείνει τραγανό για τέσσερις εβδομάδες ή και περισσότερο, το μαρούλι μέχρι και έξι εβδομάδες, ενώ το μπρόκολο μέχρι επτά εβδομάδες!

Πεπόνι – Καρπούζι
Τίποτα μυρίζει καλοκαίρι περισσότερο από μια φέτα καρπούζι ή μια φέτα πεπόνι. Αν έχετε ένα πεπόνι που είναι έτοιμο για κατανάλωση, δηλαδή είναι μαλακό και μυρίζει, αλλά δεν είστε έτοιμοι να το κόψετε ακόμα, αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Θα κρατήσει για περίπου 10 ημέρες σε χαμηλή θερμοκρασία, ωστόσο πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα φρούτα είναι πιο γευστικά σε θερμοκρασία δωματίου, γι’ αυτό όταν έρθει η ώρα να το κόψετε, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να ξεπαγώσει για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αβοκάντο
Οταν ο καιρός είναι ζεστός, τα αβοκάντο θα ωριμάσουν γρήγορα, αλλά μην τα αποθηκεύετε στο ψυγείο, εκτός εάν τα έχετε κόψει, αλλιώς το κρύο θα μαυρίσει το εσωτερικό τους. Για να τα διατηρήσετε νόστιμα, ρίφτε τους λίγο λεμόνι, ή χυμό λάιμ και τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο με σφιχτό πλαστικό καπάκι.

Καλαμπόκι
Οταν το αποθηκεύετε κρατήστε τις μεμβράνες, αλλά κόψετε το στέλεχος γιατί είναι φυσικός «μαγνήτης» για τα σκουλήκια. Βάλτε το καλαμπόκι σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το στο συρτάρι του ψυγείου σας. Το καλαμπόκι θα παραμείνει φρέσκο για δύο ημέρες. Απο τη 2η μέρα θα αρχίσει να στεγνώνει,αλλά θα παραμείνει βρώσιμο.

Ροδάκινα και νεκταρίνια
Αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου και καλό είναι να μην τα βάζουμε στο ψυγείο πριν ωριμάσουν, γιατί η ψύξη τα κάνει άνοστα. Ωστόσο, αν τα βάλετε στο ψυγείο, φάτε τα μέσα σε λίγες ημέρες αλλιώς θα αρχίσουν να χάνουν τη γεύση τους.

Καρότα
Όταν αγοράζετε καρότα ψάξτε για εκείνα που έχουν έντονη απόχρωση και καθόλου χαρακιές. Βάλτε τα σε μία σακούλα και τοποθετήστε τα στο συρτάρι του ψυγείου για να διατηρηθούν για βδομάδες.

Κεράσια
Η ψύξη είναι το κλειδί για να διατηρηθούν φρέσκα. Τα κεράσια πρέπει να είναι στο ψυγείο σε πλαστική σακούλα. Αλλά μην τα πλύνετε αν δε σκοπεύετε να τα φάτε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...