"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Περί νηστείαςτου Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου
Ερώτηση: Κάποιοι λένε ότι η νηστεία δεν είναι κάτι που το είπε ο Χριστός για να το κάνουμε, αλλά το είπαν άνθρωποι μετέπειτα (οι ιερείς). Πού φαίνεται καθαρά, πώς μπορούμε να τους απαντήσουμε ότι δεν είναι ανθρώπινο ζήτημα, αλλά το είπε ο Χριστός;»
Απάντηση: Όσον αφορά τη νηστεία, το ίδιο το παράδειγμα του Χριστού νομίζω μιλά από μόνο του. Ο Κύριος ενήστευσε ο ίδιος, ημέρας τεσσαράκοντας και νύχτας τεσσαράκοντας.

Και ο ίδιος μας έδειξε με την αγία ζωή του πως θα πρέπει και εμείς να αγωνιζόμαστε. Άρα, και τίποτα άλλο να μην υπάρχει στη Γραφή, και μόνο που ο ίδιος το έκανε, αυτό λέει τα πάντα. Όμως πέραν απ’ αυτό το πράγμα, πολλές φορές, σε πάρα πολλά σημεία της Καινής και της Παλαιάς Διαθήκης αναφέρεται η μεγάλη αξία και η μεγάλη σημασία της νηστείας. Και οι Απόστολοι πριν από οποιοδήποτε σημαντικό γεγονός ενήστευαν και επροσεύχοντο. Σήμερα, ακούσαμε για την προσευχή και τη νηστεία. Η προφήτις Άννα μέσα στον ναό ήταν συνεχώς νηστεύουσα και προσευχομένη. Ο ίδιος ο Κύριος ενήστευσε και παρέμεινε στη νηστεία τόσες μέρες, αλλά και η πρώτη εντολή του Θεού στον άνθρωπο, που του έδωσε μέσα στον Παράδεισο, ήταν η εντολή της νηστείας. Όταν του είπε: «απ’ όλα μπορείς να φας, από αυτό όμως δεν μπορείς», τι άλλο μπορεί να είναι παρά εντολή νηστείας;
Υπάρχει σε πάρα πολλά σημεία της Παλαιάς Διαθήκης και η εντολή αλλά και η αξία της νηστείας. Αυτός ο οποίος λέγει ότι τη νηστεία δεν την καθιέρωσε ο Χριστός, απλούστατα δεν έχει διαβάσει το Ευαγγέλιο και δεν γνωρίζει πόσο σημαντικό πράγμα είναι η νηστεία.
Απομαγνητοφώνηση από την εκπομπή «Ἐπερώτησον τὸν πατέρα σου» στον Ραδιοσταθμό της Μητροπόλεώς μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...