"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Κάθε σταγόνα μετράει!

There is a beauty everywhere but needs us to be attended to it.

Καλοκαιράκι και ονειρεύεσαι τα κρυστάλλινα νερά μιας παραλίας. Τι γίνεται όμως με το νερό που χρησιμοποιούμε καθημερινά; Πώς αποφεύγουμε τη σπατάλη του; Η δράση αυτής της εβδομάδας περιέχει αποτελεσματικές πρακτικές για την εξοικονόμησή του!
Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα ότι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στα νησιά το νερό δεν είναι πάντα αρκετό και συχνά η ζήτησή του είναι μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητά του με αποτέλεσμα τη μείωση και συχνά την εξάντληση των υδάτινων πόρων. Κι όμως κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη!

Ορίστε λοιπόν μερικά απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις:
-Προτίμησε ένα γρήγορο ντους!
-Κλείσε τη βρύση όσο βουρτσίζεις τα δόντια σου!
-Μην τραβάς άσκοπα το καζανάκι!
-Στις διακοπές, συνεννοήσου με τον ξενοδόχο και ζήτα να μην σας αλλάζει καθημερινά τις πετσέτες και τα σεντόνια αν δεν είναι απαραίτητο!
-Προτίμησε να πλένεις τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα σε μικρή λεκάνη και όχι αφήνοντας ανοιχτή τη βρύση του ζεστού νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...