"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Αυτά τα ροφήματα πρέπει να αποφεύγονται όταν έχει καύσωνα

5fe879c200d99f82df5206e790210405_L

Οι ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει νιώθουμε την ανάγκη για ένα κρύο ρόφημα που θα μας δροσίσει.
Ωστόσο οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν είναι όλα κατάλληλα όταν έχει καύσωνα.

Κάποια από αυτά προκαλούν αφυδάτωση χωρίς να το φανταζόμαστε και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγονται τις πολύ ζεστές μέρες. Τρία από αυτά είναι τα εξής:

1. Καφές
Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλες ποσότητες αφυδάτωση οπότε το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όταν έχει καύσωνα θα πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε πάνω από 3-4 ποτήρια καθώς τότε ενυδατώνει λιγότερο απ’ ο,τι αφυδατώνει.

2. Αλκοόλ
Εάν πίνετε μία γουλιά αλκοόλ και μια γουλιά νερό εναλλάξ, μειώνετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης τον οποίο προκαλεί αυτό καθώς συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής ούρων. Περιορίστε την ποσότητα ή αυξήστε την κατανάλωση νερού.

3. Αναψυκτικά
Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατανάλωση αναψυκτικών αντί να ενυδατώνει τον οργανισμό αυξάνει την αφυδάτωση και πλήττει την υγεία των νεφρών, σε σχέση με το επιτραπέζιο νερό. Προτιμήστε λοιπόν κάποιο χυμό ή νερό για να ξεδιψάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...