ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Σας τσίμπησε τσούχτρα; Δείτε τί πρέπει να κάνετε


Χαίρεστε τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά ένα μικρό άγγιγμα από το θαλάσσιο αυτό πλάσμα αρκεί για να σας χαλάσει τη μέρα.
Συνήθως, έχουμε ήδη προμηθευτεί αμμωνία ή κάποια αλοιφή για τσιμπήματα από το φαρμακείο ή αγοράζουμε εκείνη τη στιγμή. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε όταν δεν υπάρχει φαρμακείο σε κοντινή απόσταση ή έχει κλείσει;

Κάποια από τα γνωστά “γιατροσόφια” είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα ή ακόμα και τα… ούρα. Σύμφωνα όμως με το Εθνικό Σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, αυτά όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Συστήνουν ανεπιφύλακτα όμως τον αφρό ξυρίσματος!
Προλαμβάνει την εξάπλωση των τοξινών που απελευθερώνει η τσούχτρα στο δέρμα μας και μειώνει τον πόνο. Παράλληλα, μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή του τσιμπήματος πάγο, που θα μειώσει το οίδημα ενώ καλό είναι να πάρετε και κάποιο αναλγητικό για να υποχωρήσει η φλεγμονή.
Σε γενικές γραμμές το τσίμπημα από τσούχτρα δεν είναι επικίνδυνο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα. Αν όμως, μετά το τσίμπημα νιώσετε ζαλάδα, έχετε τάσεις προς εμετό, πονοκέφαλο, πυρετό, πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή είναι απαραίτητη η επίσκεψή σας σε έναν γιατρό. Απαραίτητη είναι η ιατρική βοήθεια, αν το τσίμπημα γίνει σε ευαίσθητη περιοχή, όπως τα γεννητικά όργανα ή το πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...