"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Σας τσίμπησε τσούχτρα; Δείτε τί πρέπει να κάνετε


Χαίρεστε τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά ένα μικρό άγγιγμα από το θαλάσσιο αυτό πλάσμα αρκεί για να σας χαλάσει τη μέρα.
Συνήθως, έχουμε ήδη προμηθευτεί αμμωνία ή κάποια αλοιφή για τσιμπήματα από το φαρμακείο ή αγοράζουμε εκείνη τη στιγμή. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε όταν δεν υπάρχει φαρμακείο σε κοντινή απόσταση ή έχει κλείσει;

Κάποια από τα γνωστά “γιατροσόφια” είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα ή ακόμα και τα… ούρα. Σύμφωνα όμως με το Εθνικό Σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, αυτά όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Συστήνουν ανεπιφύλακτα όμως τον αφρό ξυρίσματος!
Προλαμβάνει την εξάπλωση των τοξινών που απελευθερώνει η τσούχτρα στο δέρμα μας και μειώνει τον πόνο. Παράλληλα, μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή του τσιμπήματος πάγο, που θα μειώσει το οίδημα ενώ καλό είναι να πάρετε και κάποιο αναλγητικό για να υποχωρήσει η φλεγμονή.
Σε γενικές γραμμές το τσίμπημα από τσούχτρα δεν είναι επικίνδυνο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα. Αν όμως, μετά το τσίμπημα νιώσετε ζαλάδα, έχετε τάσεις προς εμετό, πονοκέφαλο, πυρετό, πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή είναι απαραίτητη η επίσκεψή σας σε έναν γιατρό. Απαραίτητη είναι η ιατρική βοήθεια, αν το τσίμπημα γίνει σε ευαίσθητη περιοχή, όπως τα γεννητικά όργανα ή το πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...