"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Oι 5 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος

10968106_10206291929716373_914652819_n
Η αιτία όλων των κακών αλλά και σοβαρών παθήσεων που εκδηλώνονται στον ανθρώπινο οργανισμό  αποτελεί  το άγχος.
Οι περισσότεροι αν και γνωρίζουν τις καταστροφικές του συνέπειες δεν λαμβάνουν μέτρα για να το καταπολεμήσουν .
Δείτε πως θα ανακουφιστείτε φυσικά από το άγχος
Οι ειδικοί επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί. Μπορείτε να διώξετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κάνοντας απλά βήματα όπως λίγα λεπτά την ημέρα περπάτημα λέει ο ψυχολόγος Robbie Maller Hartman, PhD.
Πάρτε βαθιές αναπνοές
Κάντε ένα διάλειμμα 5 λεπτών και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.
« Η βαθιά αναπνοή μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις αρρυθμίες της καρδιάς επισημαίνει ο ψυχολόγος Judith Tutin, PhD
Μιλήστε με άλλους
Μιλήστε με φίλους και μην διστάσετε να μοιραστείτε το πρόβλημα σας αφού έτσι θα νιώσετε καλύτερα.
Γελάστε δυνατά
Το γέλιο από καρδιάς  μειώνει την κορτιζόλη, ορμόνη του στρες το σώμα σας, και ενισχύει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες με την σειρά τους ενισχύουν τη διάθεση.
Γυμναστείτε
Όλες οι μορφές άσκησης , συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα και της απλής βάδισης, διώχνουν  την κατάθλιψη και το άγχος και έτσι οι ασθενείς νιώθουν πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...