ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι 4 πιο συνηθισμένοι λόγοι που τσακώνονται οι νέοι γονείς

Ο ερχομός ενός μωρού στο σπίτι εκτός από ευτυχία φέρνει και μεγάλη σύγχυση ανάμεσα στο ζευγάρι, μια που οι ισορροπίες πλέον αλλάζουν. Αυτοί, σύμφωνα με τους ειδικούς,  είναι οι 4 πιο συνηθισμένοι λόγοι που τσακώνονται οι νέοι γονείς!
1. Ποιος κοιμήθηκε πιο πολύ
Ο ύπνος (ή μάλλον η αϋπνία) αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία τσακωμού για τα νέα ζευγάρια. Γιατί αυτοί οι πρώτοι μήνες με το μωρό έχουν πολλά ξενύχτια, πολύ στρες και πολύ αγωνία, μας λέει ο ψυχολόγος, οικογενειακός σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου Your Marriage Can Survive a New Born, Glenn Williams. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο που αυτό είναι δυνατό, καλό θα ήταν οι  νέοι γονείς να κάνουν από κοινού ένα «πρόγραμμα ύπνου», προκειμένου να μπορούν και οι δύο να ξεκουράζονται. Και βέβαια ποτέ μα ποτέ μας λέει ο ειδικός μην προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα στη μέση της νύχτας που θα είστε ξάγρυπνοι από το κλάμα του μωρού!

2. Η αδιαφορία του μπαμπά
Η αλήθεια είναι ότι οι μπαμπάδες (ακόμη και οι νέοι), δεν τα πάνε πολύ καλά με τα βρέφη. Η δύναμη ενός νεογέννητου τρομάζει έναν άντρα, έτσι συχνά μετά τη γέννηση του, εκείνος «οχυρώνεται» πίσω από το κινητό, το tablet, ή τον υπολογιστή, ή πίσω από το άλλοθι της δουλειάς. Οι ειδικοί μας λένε πως αυτή η πρώτη αντίδραση των μπαμπάδων είναι φυσιολογική και έχει  να κάνει με το πώς αντιλαμβάνονται οι άντρες το «δέσιμο» με το μωρό. Ο ψυχολόγος Armin Brott, και συγγραφέας του βιβλίου The New Father: A Dad’s Guide to the First Year μας λέει: Οι άντρες χρειάζονται χρόνο για να δεθούν με κάποιο πρόσωπο. Φαντάζονται τη σχέση τους με το μωρό πολύ μελλοντικά, όταν θα έχει ο γιος τους μεγαλώσει και θα πηγαίνουν μαζί στο γήπεδο. Γι’ αυτό δώστε τους χρόνο. Το ότι δεν δείχνει να είναι δεμένος με το μωρό δε σημαίνει ότι δε θα γίνει καλός πατέρας!
3. «Δεν το κάνεις καλά»
«Μην κρατάς έτσι το μωρό», «λάθος το ταΐζεις», «μη το κάνεις έτσι μπάνιο»…Το ότι ο σύντροφός σας αλλάζει πάνα μ ε διαφορετικό τρόπο απ’ ότι εσείς δε σημαίνει ότι το κάνει και λάθος, λέει η ψυχολόγος Kathy O’Neill και συγγραφέας του βιβλίου BabyProofing Your Marriage. Και αν δεν θέλετε να αλλάζετε πάνα για τους υπόλοιπους μήνες, αποδεχτείτε το αυτό! Αν ακυρώνουμε όλα αυτά που εκείνος μπορεί να προσφέρει, τότε κι εκείνος θα αποχωρήσει απλώς από αυτήν τη νέα τριαδική σχέση!
4. Ποιος «κουράζεται» περισσότερο;
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των αντρών που από τη στιγμή που γεννιέται το μωρό αρχίζουν ξαφνικά να έχουν πολύ δουλειά και να παραπονιούνται ότι κουράζονται περισσότερο από τη σύντροφό τους. Το πιο συχνό επιχείρημα που κάνει έξαλλη μια νέα (και εξαντλημένη) είναι: «Ε, και τι κάνεις όλη μέρα. Είσαι με το μωρό στο σπίτι! Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Amin Brott, αυτό οφείλεται κυρίως στο άγχος, που προκαλεί η έλευση του μωρού στο νέο μπαμπά. Τόσο η αλλαγή των ισορροπιών, όσο η μεγάλη οικονομική ευθύνη που φέρνει ένα μωρό, δημιουργεί μια μεγάλη αντίδραση στο νέο πατέρα. Και η αντίδραση αυτή με τη σειρά της επηρεάζει και τη νέα μητέρα. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε λέει ο δόκτωρ Brott , είναι πως αυτές οι μάχες του «ποιος είναι πιο κουρασμένος», δεν έχουν κανένα νόημα. Είστε και οι δύο εξίσου. Απλώς…συζητήστε το και θα το καταλάβετε!
Από: Ελένη Χαδιαράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...