"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

10 λόγοι για να αγαπήσετε τη σοκολάταΗ αλήθεια όμως, απέχει αρκετά από αυτή την αντίληψη, ειδικά όταν μιλάμε για την πραγματική σοκολάτα, που πηγάζει από το κακαόδεντρο Theobroma και δεν περιλαμβάνει επεξεργασμένη ζάχαρη και συντηρητικά που χρησιμοποιούν πολλές εμπορικές εταιρίες διανομής.

Διαβάστε 10 τρόπους, με τους οποίους η σοκολάτα έχει όφελος στην υγεία μας:

1) Σε 9ετή έρευνα που διεξήχθη στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε πως όσοι καταναλώνουν σοκολάτα 1-3 φορές το μήνα, έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιου είδους καρδιακή ανεπάρκεια.

2) Μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Cochrane Database of Systematic Reviews έδειξε πως όσοι καταναλώνουν σοκολάτα εμφανίζουν μείωση της πίεσης του αίματος τους.

3) Η σοκολάτα αυξάνει την επικοινωνία μεταξύ των υποδοχών οπιούχων στον εγκέφαλο και συμβάλλει στην παραγωγή της ντοπαμίνης, μια ορμόνη η οποία αποφέρει αίσθημα ευτυχίας και χαράς.

4) Η πραγματική σοκολάτα, η αλλιώς κακάο, συνδέεται με μειωμένα επίπεδα λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας και αυξημένα επίπεδα λιποπρωτεϊνης υψηλής πυκνότητας. Αυτά συμβάλλουν στη σωστή μεταφορά της χοληστερόλης στο συκώτι.

5) Η σοκολάτα έχει πάνω από 300 αναγνωρίσιμους χημικούς δεσμούς οι οποίοι παρέχουν απίστευτα οφέλη στην υγεία του σώματος μας.

6) Τρώγοντας σοκολάτα το σώμα μας απελευθερώνει τις ίδιες ορμόνες με όταν είμαστε ερωτευμένοι: Φαινυλαιθυλαμίνη (PEAs).

7) Το ωμό κακάο περιέχει Ν-ασυλαιθανολαμίνες, οι οποίες πιστεύεται πως αυξάνουν τα επίπεδα αμανδαμίνης στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι αισθανόμαστε πιο χαλαροί τρώγοντας σοκολάτα.

8) Η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τις ενδοερφίνες μας, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος μας.

9) Η κατανάλωση ωμού κακάο βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους, καθώς εξαλείφει την ανάγκη για γλυκό. Επίσης, η αφθονία αντιοξειδωτικών βοηθάει στη σωστή ροή του μεταβολισμού μας.

10) Το κακάο μπορεί να καταναλωθεί ωμό ως σκόνη, ή σαν μαύρη σοκολάτα απαλλαγμένη από επεξεργασμένη ζάχαρη και ανθυγιεινά λίπη.

Απολαύστε σοκολάτα, κάνει καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...