ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

10 λόγοι για να αγαπήσετε τη σοκολάταΗ αλήθεια όμως, απέχει αρκετά από αυτή την αντίληψη, ειδικά όταν μιλάμε για την πραγματική σοκολάτα, που πηγάζει από το κακαόδεντρο Theobroma και δεν περιλαμβάνει επεξεργασμένη ζάχαρη και συντηρητικά που χρησιμοποιούν πολλές εμπορικές εταιρίες διανομής.

Διαβάστε 10 τρόπους, με τους οποίους η σοκολάτα έχει όφελος στην υγεία μας:

1) Σε 9ετή έρευνα που διεξήχθη στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε πως όσοι καταναλώνουν σοκολάτα 1-3 φορές το μήνα, έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιου είδους καρδιακή ανεπάρκεια.

2) Μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Cochrane Database of Systematic Reviews έδειξε πως όσοι καταναλώνουν σοκολάτα εμφανίζουν μείωση της πίεσης του αίματος τους.

3) Η σοκολάτα αυξάνει την επικοινωνία μεταξύ των υποδοχών οπιούχων στον εγκέφαλο και συμβάλλει στην παραγωγή της ντοπαμίνης, μια ορμόνη η οποία αποφέρει αίσθημα ευτυχίας και χαράς.

4) Η πραγματική σοκολάτα, η αλλιώς κακάο, συνδέεται με μειωμένα επίπεδα λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας και αυξημένα επίπεδα λιποπρωτεϊνης υψηλής πυκνότητας. Αυτά συμβάλλουν στη σωστή μεταφορά της χοληστερόλης στο συκώτι.

5) Η σοκολάτα έχει πάνω από 300 αναγνωρίσιμους χημικούς δεσμούς οι οποίοι παρέχουν απίστευτα οφέλη στην υγεία του σώματος μας.

6) Τρώγοντας σοκολάτα το σώμα μας απελευθερώνει τις ίδιες ορμόνες με όταν είμαστε ερωτευμένοι: Φαινυλαιθυλαμίνη (PEAs).

7) Το ωμό κακάο περιέχει Ν-ασυλαιθανολαμίνες, οι οποίες πιστεύεται πως αυξάνουν τα επίπεδα αμανδαμίνης στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι αισθανόμαστε πιο χαλαροί τρώγοντας σοκολάτα.

8) Η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τις ενδοερφίνες μας, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος μας.

9) Η κατανάλωση ωμού κακάο βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους, καθώς εξαλείφει την ανάγκη για γλυκό. Επίσης, η αφθονία αντιοξειδωτικών βοηθάει στη σωστή ροή του μεταβολισμού μας.

10) Το κακάο μπορεί να καταναλωθεί ωμό ως σκόνη, ή σαν μαύρη σοκολάτα απαλλαγμένη από επεξεργασμένη ζάχαρη και ανθυγιεινά λίπη.

Απολαύστε σοκολάτα, κάνει καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...