"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Μονάχα να ζήσω προσπαθώ...

Δίχως κρατούμενα. Χωρίς καμία σιγουριά.
Με μία τρέλα που απορρίπτει κάθε προσπάθεια για διασφάλιση του κύρους ή της φήμη μας. Όλα ή τίποτα.
Έτοιμος να χαθείς, ακόμα και τον θάνατο να γευτείς για χάρη του αγαπημένου σου.

Χωρίς δικαιώματα, μόνο με μία θηριώδη προσήλωση στο πρόσωπο του άλλου χωρίς υφέσεις.
Χωρίς ανακρίσεις και ζήλιες, μα με πίστη στην μέθη της αγάπης.
Χωρίς πειραματισμούς, χωρίς τείχη αυτοάμυνας, χωρίς ψευδαισθήσεις, μα με κένωση, ελευθερία και δόσιμο χωρίς προϋποθέσεις.
Είναι πολλά αυτά που ζητώ; Μπορεί...
Είναι αυτά που δίνω; Μάλλον όχι...
Αυτή είναι όμως η δίψα της ζωής, να βιώσει την αμοιβαιότητα, την αγαπητική δύναμη που στοιχειώνει το εγώ σου και δίνει σάρκα και αίμα στην θυσία.
Όχι δεν ζω σε ουτοπίες, μονάχα να ζήσω προσπαθώ, μονάχα αυτό...

αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...